Čilič v Sankt Peterburgu do 20. kariernega naslova

01.11.2021
SANKT, PETERBURG, RUSIJA - Nekdanji 3. igralec sveta Marin Čilič je drugič slavil na ATP 250 turnirju v Sankt Peterburgu.

Hrvaški teniški igralec Marin Čilič je spet pokazal zobe. V zadnjem času je bil v vse boljši formi, le to je v nedeljo kronal z naslovom na ATP 250 turnirju v Sankt Peterburgu. Na tem mestu je dvignil pokal še drugič, skupaj pa je sedaj v karieri zbral že 20 lovorik. Le šest aktivnih tenisačev se lahko pohvali s toliko naslovi.

V finalu je Čilič s 7-6 (3), 4-6, 6-4 premagal Američana Taylorja Fritza.

''Mislim, da sem skozi celoten teden igral zelo dobro. Čutim, da lahko svoje predstave še izboljšam. Tudi danes sem zadovoljen, na koncu sem bil mentalno boljši od Taylorja, to je nagnilo tekmo na mojo stran'', je povedal Čilič po zmagi v finalu.

Hrvat je nazadnje igral v Sankt Peterburgu leta 2011, ko je prav tako prišel do naslova. Zanj je to četrta lovorika na ruskih tleh, ima še dva naslova iz turnirja v Moskvi. ''Po desetih letih sem spet zmagal na tem turnirju, ta dekeda življenja je bila res odlična. V tem času sem tudi ustvaril družino, imam dva sinova, ta lovorika je posvečenema novojorenčku'', je še sporočil Marin, ki bo še naprej trdo treniral, da se bo uspešno kosal z najboljšimi in jih tudi premagoval. 

Na poti do naslova je Međugorec v 2. krogu izločil šestopostavljenega Kačanova, v četrtfinalu pa 3. nosilca Bautista Aguta. Taylor Fritz je imel kot 5. nosilec lažje delo do finala, nikoli se ni srečal s postavljenim tekmecem. Američan ostaja pri enem naslovu iz leta 2019, ko je slavil v Eastbournu, nabral pa je tudi pet finalnih nastopov.


St.Petersburg Open
Kraj: Sankt Peterburg (RUS)
Kategorija: ATP 250
Datum: 25.10.2021 - 31.10.2021
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 932,370 USD
http://www.spbopen.ru/

Finale:

Marin Cilic (Croatia) beat 5-Taylor Fritz (U.S.) 7-6(3) 4-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete