Rafael Nadal tudi ne popušča, deklasiral konkurenco v Acapulcu!

01.03.2020
Španski teniški matador tako kot Novak Djokovič mladim ne da dihati!

ACAPULCO, MEHIKA - 33-letni Rafael Nadal (2. na ATP) je še tretjič v karieri osvojil ATP turnir v Acapulcu. Prvič je zmagal že pred davnimi 15 leti, drugič leta 2013, oba je osvojil na rdečem pesku tokrat na trdi podlagi. V finalu je brez težav opravil z 22-letnim Američanom Taylorjem Fritzom (35. na ATP) s 6-3, 6-2 v nizih!

Do izida 3-4 na servis Taylorja sta oba držala servisne igre s tem da je Španec to dosegal z lahkoto, Američan pa s težavo. V 8. igri je podlegel pritisku Rafaela, ki je dosegel brejk in v naslednji igri potrdil vodstvo v nizih. V 2. nizu je Nadal odvzel servis nasprotniku v 5. igri, Fritz je v 6. igri prvič prišel do brejk priložnosti, a jo je Nadal z odličnim "forehand" udarcem anuliral. Do konca je osvojil vse igre in slavil po le uri in 15 minutah igre. To je bil njun prvi med sebojni dvoboj!

Rafael Nadal je osvojil že 85. ATP turnir v karieri, prvega letos. V celem tednu ni izgubil niza, povprečno je oddal 5 iger na niz, izkoristil je kar 22 od 35 brejk priložnosti. 

Rafael: "Težko bi bil srečnejši. Tu sem osvojil svoj prvi večji turnir v karieri in zmagati ponovno po 15 letih je neverjetno. Po OP Avstralije nisem več nastopal zato je bil ta teden zame zelo pomemben. Igral sem trdno v vseh pogledih, "forehand" je deloval fenomenalno. Ta naslov še ne pomeni, da bom imel dobro sezono, je pa dobra spodbuda za nadaljevanje. Ti občutki ob osvajanju turnirjev me ženejo naprej zato še vedno igram"!

Taylor Fritz je ostal pri eni zmagi v peth finalih in postal drugi Američan po Samu Querreyju, ki je igral finale Acapulca. Jutri bo uvrščen najvišje v karieri na ATP lestvici (24.). 

Taylor: "On je eden najboljših igralcev v zgodovini in danes mi je pokazal zakaj je tako. To je moj najljubši turnir na turneji in z veseljem prihajam vsako leto, saj čutim pozornost domačinov. Vedno hočeš zmagati, a vseeno je veliko pozitivnih stvari zame v tem tednu. Igral sem že proti Rogerju in Novaku, ki sem ju občudoval kot otrok in sedaj še proti Rafaelu".


Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC
Kraj: Acapulco (MEH)
Kategorija: ATP World Tour 500 / WTA International
Datum: 24.02.2020 - 01.03.2020
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,000,845 / $ 251,750
http://abiertomextenis.com.mx/

Finale:

1-Rafael Nadal (Spain) beat Taylor Fritz (USA)  6-3 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete