Cluj: Vrnitev Petkovičeve, po šestih letih spet osvojila lovoriko

08.08.2021
CLUJ, ROMUNIJA - Nekdanja TOP10 igralka sveta Andreja Petkovič je zmagala na WTA 250 turnirju v Romuniji.

Nemka Andreja Petkovič je po več kot šestih letih spet osvojila naslov na WTA turneji. Najboljša je bila na pesku v Cluju.

Petkovičeva je bila 2. nosilka, v finalu pa je 'pometla' s tekmico iz Egipta Mayar Sherif. Slavila je s 6-1, 6-1, po eni uri igre.

Inavguralni turnir v romunskem mestu Cluj je tako osvojila Nemka, nekdanja igralka elitne deseterice, v vitrino je postavila sedmo turnirsko zmago. ''Počutim se srečno. Šest let je minilo od moje zadnje zmage, še več, v tem času pa se je marsikaj zgodilo. Pripravljena sem bila, da končam kariero, skoraj sem jo, imela sem pet novih zaposlitev. Vrnila sem se delati to kar imam najraje in danes sem dobila turnir, res odličen občutek. V tem trenutku sem najbolj srečna na svetu'', je kar žarela nemška igralka tenisa. 

Pet od sedmih lovorik je Petkovičeva osvojila na pesku, tudi na grand slamih ima najboljši rezultat na peščeni podlagi, leta 2014 je na Roland Garrosu prišla do polfinala. Na zadnjih treh turnirjih je dvakrat igrala v finalu, res super vrnitev 33-letne Andreje, ki je pred tem nazadnje igrala v boju za naslov leta 2015 v Antwerpnu in tam tudi zmagala.

Sherifova je prvič zaigrala v finalu, ta tedn pa je v Cluju igrala v obeh, a oba izgubila. V dvojicah je bila od nje in partnerke boljša Kaja Juvan in Rusinja Džalamidže.


Winners Open
Kraj: Cluj-Napoca (ROM)
Datum: 02.08.2021 - 08.08.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://winnersopen.ro/

Finale:

2-Andrea Petkovic (Germany) beat Mayar Sherif (Egypt) 6-1 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete