Romunka Ruse v Hamburgu iz kvalifikacij do premierne zmage na WTA turnirjih

11.07.2021
HAMBURG, NEMČIJA - Elena Gabriela Ruse iz Romunije je prišla do prvenca na WTA turnirjih, najboljša je bila v Hamburgu.

Iz kvalifikacij, do naslova. To je na WTA 250 turnirju na pesku v Hamburgu uspelo Romunki Eleni Gabrieli Ruse. V finalu ji ni bila kos niti domača favoritinja Andreja Petkovič, Romunka je zmagala s 7-6(6), 6-4.

Trenutno 198. igralka sveta se je seveda razveselila največjega dosežka v karieri, v prvem nizu finala pa je ubranila tudi dve žogi za niz Nemki, v drugem pa dva brejka zaostanka pri 0-3. Postala je najnižje rangirana zmagovalka na WTA turneji in letu 2018, ko je v Taškentu zmagala Margarita Gasparjan kot 299. na WTA lestvici.

Rusejeva je tretja letos, ki je prišla do naslova potem, ko je turnir začela v kvalifikacijah. To je uspelo tudi Clari Tauson v Lyonu in Ljudmili Samsonovi v Berlinu. Letos je do prvega naslova v karieri na omenjenih turnirjih prišlo že 11 igralk. 

23-letna Rusejeva je odlično igrala v Hamburgu, pred tem pa je le enkrat dosegla četrtfinale na WTA turnirjih, pred dvema letoma v Nottinghamu. ''Danes sem se na terenu počutila več kot odlično. Zahvaliti se moram najprej trenerju, sama sem 'nora' igralka, ni lahko delati z menoj.  V čast mi je bilo igrati finale z Andrejo, pred leti sem jo občudovala na malih ekranih'', je bila presrečna romunska tenisačica.


Hamburg European Open
Kraj: Hamburg (NEM)
Datum: 06.07.2021 - 11.07.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://hamburg-open.com/en/

Finale:

Elena Gabriela Ruse (Romania) beat Andrea Petkovic (Germany) 7-6(6) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete