Čorič odpovedal, Bedenetu pa verjetno še težji nasprotnik

29.06.2019
LONDON, V.B. - Hrvat Borna Čorič je opdovedal nastop na letošnjem Wimbledonu in najboljši slovenski tenisač je dobil novega tekmeca.

Poškodba hrbta je prehuda in Hrvat Borna Čorič je bil primoran odpovedati nastop na letošnjem Grand Slamu, ki se igra na sveti travi. Čorič sicer ne brani točk, je pa zato novega nasprotnika v 1. krogu dobil Aljaž Bedene.

Najboljši slovenski tenisač bi se moral v 1. krogu Wimbledona pomeriti prav s Čoričem, a je namesto Hrvata v glavni del sedaj prišel srečni poraženec Schnur. Mesto nosilca Hrvata je prevzel Italijan Matteo Berrettini, ki bo torej prvi nasprotnik Aljaža. Gre za 23-letnika, doma iz Rima, ki je lani prišel do 2. kroga na Wimbledonu, v zadnjem času pa je v super formi, tudi na travi. Osvojil je ATP turnir v Stuttgartu, v Halleju pa ga je v polfinalu porazil David Goffin. 

29-letni Bedene (86. na ATP) in Berrettini (20. na ATP) sta se do sedaj pomerila dvakrat, obakrat na ATP turnirju v Budimpešti na pesku. Lani je slavil Slovenec, letos pa Italijan. Ja, težko delo čaka Bedeneta, morda še težje kot če bi igral proti ne prav stoodstotno pripravljenim Hrvatom.

Najboljši rezultat Bedeneta na Wimbledonu je 3. krog, ki ga je vpisal pred dvema letoma.

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete