Cristian Garin po Houstonu slavil še v Münchnu

05.05.2019
MÜNCHEN, NEMČIJA - Čilenec Cristian Garin se je po Houstonu dokopal še do naslova v Münchnu.

Cristian Garin ima letos v žepu dva naslova. Čeprav je grozno začel sezono pa je našel formo v aprilu, ko je slavil na peščenem turnirju v Houstonu, danes še v Münchnu.

22-letni Čilenec je v finalu turnirja serije ATP v bavarski prestolnici s 6-1, 3-6, 7-6(1) premagal Italijana Mattea Berrettinija. ''Ta trenutek sem zelo vzhičen, kaj naj rečem. Resnično sem vesel, sploh ne morem verjeti'', je dejal Južnoameričan po zmagi v finalu.

V četrtfinalu je Garin ubranil dve zaključni žogici največjemu favoritu, dvakratnemu prvaku in branilcu naslova Münchna Alexandru Zverevu. Slednjemu je zadal še en boleč udarec v tej sezoni. Še dva meseca nazaj je bil Čilenec na 92. mestu ATP lestvice, v ponedeljek bo 33. igralec sveta. Letos je zaslužil precej več kot prej v karieri. Samo današnja lovorika mu prinaša več kot 90,000 evrov. 

Nedelja je bila za finalista Berretinija zelo težka. Ne samo, da je moral dokončati polfinale, imel je niz devetih zmag, saj je prejšnji teden slavil v Budimpešti in naporen ritem tekem je pustil tudi nekaj davka. Še dobro se je boril Italijan in ni bil daleč od novega uspeha.


BMW Open by FWU
Kategorija: ATP 250
Kraj: München, Nemčija
Datum: 29. 04. - 05. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: €524,340
https://www.bmwopenbyfwu.de/

Finale:

Cristian Garin (Chile) beat Matteo Berrettini (Italy) 6-1 3-6 7-6(1)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete