V Sao Paulu najboljši Guido Pella. Za Argentinca je to prvi naslov.

04.03.2019
SAO PAULO, BRAZILIJA - Argentinec Guido Pella je v brazilskem Sao Paulu občutil kako je videti, če zmagaš na ATP turnirju. Južnoameričan je namreč slavil prvič.

V petem finalu je argentinski tenisač Guido Pella le prišel do zmage in s tem do prve turnirske zmage v karieri. Finale Sao Paula je igral s Čilencem Christianom Garinom ter zmagal s 7-5, 6-3.

Na prvo zaključno žogo v finalu v karieri je zadel forehand po črti in padel na kolena. ''Sploh ne morem verjeti. Nisem dobro zadel žoge pri zadnji točki, očitno pa je bil to moj dan. Po petih odigranih finalih je napočil čas, da zmagam tudi jaz. Ne vem kaj naj rečem, sem čisto vzhičen....nisem navajen jokati'', je bil čustven Pella, ki ni oddal niza v Sao Paulu. 

Pella je prejšnji teden imel v finalu Cordobe niz in brejk prednosti, pa mu ni uspelo ugnati Londera. Tokrat ni zamočil. Ko je v drugem nizu pri 2-1 ubranil brejk žogico Garinu se ni več oziral nazaj. Vpisal je tudi najboljši ranking kariere - 34. mesto, Brazilijo pa zapušča s skoraj 100,000 USD denarne nagrade pred odbitim davkom. 

Pravzaprav je Pella na južnoameriški turneji igral fantastično. Finale, polfinale ter naslov, včeraj je naredil velik korak, saj je po dveh tajbrejkih premagal Srba Lasla Đereja, zmagovalca Ria prejšnjega tedna. 

Za prvi naslov v karieri se je boril tudi Christian Garin. tenisač iz Čila je bil v prvem finalu sploh. Tudi zanj velja, da je biul februar odličen emsec. Prvič po letu 2013 je dobil dvoboj na ATP turnirju, prvič v karieri pa se je zavihtel v TOP75.


Brasil Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Sao Paulo, Brazilija
Datum: 25. 02. - 03. 03. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $550,145
http://www.brasilopen.com.br/

Finale:

Guido Pella (Argentina) beat Christian Garin (Chile) 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete