Dalila Jakupovič zaustavljena v Monterreyju!

02.04.2014
Potem, ko se je Dalila Jakupovič prvič v karieri prebila v glavni del turnirjev serije WTA, ji je tam zmanjkalo moči!

MONTERREY, MEHIKA - 23-letna slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič (262. na WTA), je v 1. krogu glavnega dela WTA turnirja v Mehiki morala priznati premoč veliko višje uvrščeni nasprotnici na WTA lestvici. 113. igralka sveta, 20-letna Tajka Luksika Kumkhum, je bila enostavno previsoka ovira in je slavila s 7:5, 6:4 v nizih!

Dalila se je v 1. nizu dobro upirala in po zaslugi 100% izkoristka brejkov držala stik s Tajko, ki ji je vseeno uspel brejk več in je povedla z 1:0 v nizih. Nato je Luksika vzela vajeti v svoje roke in ob odličnem serviranju Slovenki zavezala teniško "kravato". Jakupovičeva je bila stalno pod pritiskom na svoj servis, posledično je naredila kar 7 dvojnih napak in zgodba je bila zaključena. Dvoboj je trajal 1 uro in 13 minut!

Leksika Kumkhum je na OP Avstralije izločila tudi nekdanjo wimbledonsko zmagovalko Petro Kvitovo, na dan šaljivcev pa je bila v Monterreyu premočna za Dalilo Jakupovič

Leksika Kumkhum je na OP Avstralije izločila tudi nekdanjo wimbledonsko zmagovalko Petro Kvitovo, na dan šaljivcev pa je bila v Monterreyu premočna za Dalilo Jakupovič

Vseeno je lahko Dalila zadovoljna z rezultatom na tem turnirju, glede na zelo slab začetek sezone. Upamo, da bo sedaj pridobila na samozavesti in podobno igro pokazala tudi na prihodnjih turnirjih. V Monterreyju je osvojila 19 WTA točk in 2.774$!

 

Abierto Monterrey presentado por Afirme-Monterre
Kraj: Monterrey (MEH)
Datum: 29.03.2014 - 06.04.2014
Kategorija: WTA International
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $500,000
http://abiertomonterrey.com/2014/?lang=en


1. krog:

Luksika Kumkhum (Tailand) beat Dalila Jakupovic (Slovenia) 7-5 6-0
 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete