Odlično: Dalila Jakupovič prvič v karieri v glavnem delu WTA turnirja!

31.03.2014
MONTERREY, MEHIKA - Potem, ko ji je že leta 2011 petkrat spodletelo v kvalifikacijah WTA turnirjev, je slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič prebila oviro danes na WTA turnirju v Monterreyu. Jeseničanka bo sploh prvič del glavnega dela WTA turnirja.

23-letna Dalila Jakupovič (262. na WTA) bo prvič v karieri zaigrala v glavnem delu najmočnejših turnirjev, turnirjev serije WTA. Bravo!

Jakupovičeva je po treh letih spet poskusila v kvalifikacijah WTA turnirjev in že takoj ji je uspelo preskočiti ovire. S tremi zmagami se je uvrstila v glavni del 500,000 USD vrednega dogodkav mehiškem Monterreyu ter bo delala družbo Tadeji Majerič, ki je med 32 uvrščena neposredno.

Reprezentantka slovenske Fed Cup ekipe je po slabih rezultatih na začetku leta ujela ritem in zasluženo odšla v glavni del, kjer so v žrebu najboljše tenisačice sveta. Že leta 2011 je igrala v kvalifikacijah petih WTA turnirjev, pa ji je spodletelo, tokrat pa je nanizala tri odlične predstave in po dveh zmagah včeraj, je danes s 6-2, 6-4 ugnala veliko višje uvrščeno Adriano Perez iz Venezuele (189. na WTA).

72 minut je potrebovala Jakupovičeva, da je vzela mero 21-letni Perezovi, s katero sta se udarili prvič. Venezuelka je imela kar 82% 1. servisov v uvodnem nizu, pa ji ni prav nič pomagalo. Dalila ji je dvakrat vzela začetni udarec, sama nevtralizirala tri žogice za brejk tekmice ter zlahka in zasluženo povedla. Drugi del je bil nekoliko bolj izenačen, a na koncu je bilo vse v znamenju Dalile. Z brejkom je Slovenka ušla na 3-2, prednost v naslednji igri izgubila, a je to ni ustavilo. V 7. igri je še enkrat strla začetni udarec nasprotnice, v 10. igri pa brez kalkulacij zaigrala odločno, si priigrala dve zaključni žogici, izkoristila pa že prvo.

Razmerje točk na koncu je bilo 67:50, v asih 5:1, v brejkih pa 4:1. Čista statistika, ki jasno pokaže, kdo je gospodaril na trdi podlagi Monterreya. Z malo sreče pri žrebu lahko Dalila dobi v 1. krogu kvalifikantko ali pa povabljenko, najtežja izbira pa bi bila dvoboj s Kirsten Flipkens iz Belgije.

Jakupovičeva je že osvojila najmanj 18 točk in 2,774 USD (bruto).

 

Abierto Monterrey presentado por Afirme-Monterre
Kraj: Monterrey (MEH)
Datum: 29.03.2014 - 06.04.2014
Kategorija: WTA International
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $500,000
http://abiertomonterrey.com/2014/?lang=en


3. krog (kvalifikacije):

Dalila Jakupovic (Slovenia) beat  Adriana Perez (Venezuela) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete