David Ferrer ubranil naslov v Buenos Airesu ter dvignil jubilejno 20. lovoriko!

25.02.2013
BUENOS AIRES, ARGENTINA - Številka 4 svetovnega tenisa David Ferrer je uspešno ubranil naslov na teniškem ATP turnirju v prestolnici Argentine.

V velikem finalu peščenega ATP 250 turnirja, je 1. nosilec David Ferrer s 6-4, 3-6, 6-1 ugnal tretjepostavljenga Stanislasa Wawrinko in se dokopal do 20. turnirske zmage v karieri.

''Ne najdem pravih besed. Zelo sem srečen zaradi te zmage.  Ni lahko ubraniti naslov, ta turnir tu pa je vedno zelo težko dobiti. Zelo sem ponosen nase'', je povedal Ferrer, ki je na pesku osvojil 10 naslovov, kar ga uvršča na tretje mesto med aktivnimi igralci tenisa,  skupaj  z Davidenkom in  Federerjem. Še nekaj, za borbenega Španca je to že drugi letošnji naslov, ki ga je ubranil iz lanskega leta. Uspelo mu je že na začetku leta v Aucklandu.

Dogodek v Buenos Airesu ostaja v španskih rokah. Zadnjih pet let so tu slavili igralci iz Iberskega polotoka, odlične čase za španski tenis pa je potrdil tudi Ferrer. ''Tenis v naši deželi je  v razcvetu. V zadnjih desetih, petnajstih letih imamo veliko fantastičnih, odličnih igralcev. Vedno jih je nekaj v TOP  10''.

David Ferrer je v finalu Buenos Airesa premagal Stanislasa Wawrinko ter vknjižil 20.naslov v karieri

David Ferrer je v finalu Buenos Airesa premagal Stanislasa Wawrinko ter vknjižil 20.naslov v karieri

Ferrer, ki ima zmago tudi na mastersih, je sicer izgubil 2. niz s  Švicarjem, nato pa zbral misli in igro ter v zadnjem delu dobil pet iger zapored. 30-letnik ima sedaj s Švicarjem razmerje 7-3,  v letošnjem letu pa je od 19 dvobojev kot zmagovalec izšel 17-krat.

Finalist letošnjega Buenos Airesa Wawrinka je nazadnje v finalu igral pred dvema letoma v Čenaju, ko je tudi zmagal.

Naj še dodamo, da se je slovenski teniški igralec Aljaž Bedene v dvojicah  poslovil v polfinalu. Z Rusom Andrejem Kuznjecovim sta izgubila z ameriško-nemško dvojico Monroe/Stadler.

 

Copa Claro
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 18.02.2013 - 24.02.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 493,670
http://www.copaclaro.com/


Finale:

1-David Ferrer (Spain) beat 3-Stanislas Wawrinka (Switzerland) 6-4 3-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete