Davisov pokal: Čehi dobili dvojice, nasmiha se jim ubranitev naslova!

16.11.2013
BEOGRAD, SRBIJA - Po drugem dnevu finala Davisovega pokala v Beogradu, so čehi povedli z 2-1, s tem pa so zelo blizu ubranitvi naslova.

Radek Štepanek in Tomaš Berdych sta v soboto s 3-0 v nizih (6-2, 6-4, 7-6) dobila tekmo dvojic proti Nenadu Zimonjiču in Iliji Bozoljcu, odločitev o zmagovalcu letošnjega pokala Davis pa bo po vsej verjetnosti padla v petem dvoboju.

Srbski par ni imel moči, da bi se bolje zoperstavil favoriziranima Čehoma, večjo borbo smo videli le v zadnji uri dvoboja. Vse oči so tako uprte v nedeljska posamična obračuna. Prva bosta na teren stopila Novak Djokovič in Tomaš Berdych (ob 14. uri), v kolikor pa bi Čehu uspela 'senzacija', bi bil finale že odločen. No, velika večina poznavalcev vsekakor pričakuje peti dvoboj, ko bosta ostednji figuri v beograjski Areni Radek Štepanek in Dušan Lajovič.

Nenad Zimonjič in Ilija Bozoljac proti češki navezi nista imela možnosti

Nenad Zimonjič in Ilija Bozoljac proti češki navezi nista imela možnosti

''Fanta sta dala vse od sebe, vedeli smo proti komu igramo. Moramo obdržati pozitivni duh, v takšnih situacijah smo že bili tudi prej...,'' je po dvoboju dvojic povedal kapetan Srbije Obradovič.

Ne glede na vodstvo Čehov 2-1, se Srbi ne predajajo, saj je priložnost za dvig solatne sklede še vedno tu.

''Tudi leta 2010 smo bili v podobni stuaciji, najprej gre na teren Novak in če bo po sreči, nato še odločilni dvoboj, čaka nas še polno dela'', je povedal Obradovič in pozval navijače, da napolnijo Areno. Ja, že danes so v dvorano prišli trubači, ki so 'nonstop' igrali.

''Aerena mora biti polna, da nam da krila. V kolikor ne bo šlo vse po načrtih morajo biti še bolj glasni. naj pridejo, naj pripravijo grla in dlani...gremo na zmago!''

Prvi dan finala smo videli pričakovan rezultat. Novak Djokovič je premagal Radeka Štepaneka, Tomaš Berdych pa Dušana Lajoviča, ki je v izboru kapetana po poškodbi Tipsareviča in suspenziji Troickega. Lajovič je hrabro odigral najbolj pomemben dvoboj v karieri (jutri ga verjetno čaka še bolj pomemben), sicer izgubil s 3-0 v nizih, a se ni osmešil.

''Mnogi gledalci v dvorani do danes sploh niso vedeli kako izgledam, hvala jim, da so ostali in gledali moj dvoboj'', je bil iskren 23-letni Lajovič.

Novak Djokovič bi z zmago nad Berdychom finale Davisovega pokala popeljal v peti dvoboj

Novak Djokovič bi z zmago nad Berdychom finale Davisovega pokala popeljal v peti dvoboj

 

Davisov pokal:

SVETOVNA SKUPINA - FINALE

ČEŠKA - SRBIJA 2-1
Kraj: Beograd Arena, Beograd, SRB (trda-dvorana)


Novak Djokovic (SRB) d. Radek Stepanek (CZE) 75 61 64
Tomas Berdych (CZE) d. Dusan Lajovic (SRB) 63 64 63
Tomas Berdych/Radek Stepanek (CZE) d. Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjic (SRB) 62 64 76(4)
Novak Djokovic (SRB) v Tomas Berdych (CZE)
Dusan Lajovic (SRB) v Radek Stepanek (CZE)

 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete