Čehinje ubranile krono v pokalu Fed; Jankovićeva po porazu zapušča reprezentanco

04.11.2012
PRAGA, ČEŠKA - Čeprav je Ana Ivanović v danešnjem prvem dvoboju dneva premagala Petro Kvitovo, je Češka v naslednji tekmi po zaslugi Lucie šafarove prišla do zmage s končnim rezultatom 3-1.

Teniška ženska reprezentanca Češke je zmagovalka letošnjega pokala Fed. Čehinje so v finalu pred domačimi gledalci premagale izbrano vrsto Srbije s 3-1 ter ubranile lovoriko.

V sijajni atmosferi praške O2 Arene je Ana Ivanović poskrbela za mini senzacijo in v prvem dvoboju dneva s 6-3, 7-5 presenetila najboljšo češko tenisačico Petro Kvitovo. Lepa Ana je šla zelo motivirana v tekmo, brez pritiska, ki ga je nosila po zaostanku ekipe 0-2. Potrpežljivo je gradila točke, odlično servirala, da je priborila prvo točko Srbiji, a kasneje se je izkazalo, da ta ni prav veliko pomagala za osvojitev naslova.

Petra Kvitova in Lucie Šfarova sta bili glavni akterki zmage za reprezentanco Češke

Petra Kvitova in Lucie Šfarova sta bili glavni akterki zmage za reprezentanco Češke

Še nobena reprezentanca se ni vrnila iz zaostanka 0-2 in tudi Srbkinjam ni uspel veliki met. Čehinja Lucie Safarova je gladko opravila z nekdanjo številko 1 Jeleno Janković in ji v vsakem nizu oddala le eno igro (6-1, 6-1). Najizkušenejša srbska tenisačica je bila daleč od možnosti, da pripelje finale v 5. tekmo in igranje dvojic - Šafarova je bila pač perfektna.

''To je neverjetno, težko opišem kako se počutim z besedami. To je bi eden mojih najboljših nastopov v karieri. Ni bil lahek dvoboj, čeprav rezultatsko ni videti. Zelo sem vesela, da smo osvojile lovoriko'', je povedala ljubljenka občinstva v praški dvorani.

Srbkinjam se ni uspelo vrniti po včerajšnjem zaostanku 0-2

Srbkinjam se ni uspelo vrniti po včerajšnjem zaostanku 0-2

Po porazu se je Jelena Janković odločila, da ne bo več nastopala za reprezentanco, katere barve je branila 12 let. V izjavi je dejala, da ji je zelo žal zaradi poraza in dodala, da je igrala rahlo poškodovana. Na koncu je dala vedeti, da je bil to njen zadnji nastop za reprezentanco.

 

 

Fed Cup - FINALE
ČEŠKA - SRBIJA 3-1
Kraj: O2 Arena, Praga
Podlaga: trda (dvorana)Lucie Safarova (CZE) v Ana Ivanovic (SRB) 64 63
Petra Kvitova (CZE) v Jelena Jankovic (SRB) 64 61
Ana Ivanovic (SRB) v Petra Kvitova (CZE) 63 75
Lucie Safarova (CZE) v Jelena Jankovic (SRB) 61 61
Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (CZE) v Bojana Jovanovski/Aleksandra Krunic (SRB)

 

pripravil: L.S.

foto: fedcup.com 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete