Četrtkovi dvoboji na Bledu prestavljeni v Ljubljano; Zec-Peškiričeva in Kolarjeva zmagali v Mariboru

29.05.2013
Na ITF teniškem turnirju za dekleta v Mariboru smo se razveselili zmag Nastje Kolar in Maše Zec-Peškirič, na futures turnirju za moške na Bledu pa so danes igrišča samevala zaradi slabega vremena.

MARIBOR, SLOVENIJA - 25,000 ameriških dolarjev je vreden peščeni ITF turnir v štajerski prestolnici, kjer je že tradicionalno pokrovitelj Infond.

V torek je v uvodnem krogu zmagala prva dama slovenskega tenisa Polona Hercog, danes pa sta se ji v drugem pridružili tudi Nastja Kolar in Maša Zec-Peškirič.

18-letna Celjanka Nastja Kolar (489. na WTA) je s 6-3, 6-3 izločilav vrstnico, naturalizirano Avstralko Azro Hadžič,  ki je na 316. mestu računalniške lestvice, v 2. krogu pa jo čaka spopad s Poljakinjo Paulo Kanio, 5. nosilko Infond Opna. 20-letna Poljakinja je 222. igralka sveta.

Maša Zec-Peškirič je kot 7. nosilka s 6-4, 6-2 ugnala 24-letno Romunko Lauro-Ioano Andrei (293.). 26-letna Jeseničanka, trenutno 234. tenisačica sveta, pa bo v 2. krogu imela zelo težko delo, čeprav ima za nasprotnico kvalifikantko. To bo ena najbolj perspektivnih igralk  na svetu, Hrvatica Ana Konjuh, ki ima komaj 15 let. 

Kot povabljenka je zaigrala tudi 17-letna Eva Zagorac, ki pa je v uvodnem nastopu klonila proti zgoraj omenjeni Poljakinji Pauli Kaniji. Naj omenimo še presenečenje turnirja. 2. nosilka Ajla Tomljanovič je izgubila obračun z Danko Kovinič iz Črne Gore.

Polona Hercog se bo v 2. krogu kot 1. nosilka merila z Ukrajinko Sofijo Kovalec (18 let,  477.  na WTA).

1. krog:

Nastja KOLAR (SLO) 6-3 6-3 Azra HADZIC (AUS)
Paula KANIA (POL) [5] 6-1 6-3 Eva ZAGORAC (SLO)
Masa ZEC-PESKIRIC (SLO) [7] 6-4 6-2 Laura-Ioana ANDREI (ROU)


BLED, SLOVENIJA - Zaradi slabega vremena so odpadli vsi dvoboji današnjega dne na futures turnirju na Bledu. Dogodek ima nagradni sklad 10,000 USD, igralci pa se potijo na peščeni podlagi.

V 2. krog so se uvrstili trije Slovenci. Prvi bo v četrtek na teren stopil Miha Mlakar (10.00), Nik Razboršek in Tom  Kočevar-Dešman  pa sta na vrsti kot druga  na igrišču  številka 1 in 2.  

Turnir se je v četrtek prestavil v športni center Dolgi Most v Ljubljani.

 

pripravil: L.S.

foto: D. Mlakar

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete