Djokovič izgubil št.1, a v finalu Pekinga Nadalu zadal prvi letošnji poraz na betonu!

06.10.2013
PEKING, KITAJSKA - Srbski teniški igralec, še danes 1. igralec sveta, Novak Djokovič, je četrtič osvojil ATP500 turnir v kitajski prestolnici in na olimpijskih terenih ne pozna poraza. V velikem finalu, pravzaprav sanjskem finalu dveh največjih rivalov zadnjih let, je premagal Rafaela Nadala!

Ne bi si mogli zaželeti lepšega finala Pekinga. Srečala sta se Novak Djokovič, ki tu še ni izgubil dvoboja (18-0) in Rafael Nadal, ki letos ne pozna poraza na trdi podlagi (26-0). Cel teden sta oba polnila naslovnice tudi o prevzemu št.1 na teniški lestvici ATP, kar je letos izjemnemu Špancu uspelo z uvrstitvijo v finale, toda Nole mu večjega slavja ni dopustil. V Pekingu sem kralj jaz, si je misil Beograjčan in Nadalu vzel mero s 6-3, 6-4.

Djokovič in Nadal sta se v Pekingu pomerila tudi leta 2008 na olimpijskem turnirju. Takrat je v polfinalu slavil Majorčan in se nato tudi okitil z zlatim odličjem. Na ATP Touru sta se na OP Kitajske pomerila prvič. Srb ima 4 naslove in ne pozna poraza, Špancu je China Open uspelo dobiti leta 2005 na svojem debiju.


1 uro in 27 minut je trajal obračun Srba in Španca v nacionalnem teniškem centru, Novak pa je z izjemno predstavo na kolena spravil Majorčana, ni mu ponudil niti ene priložnosti za odvzem servisa. Pravzaprav je srbski teniški as nadigral tekmeca v vseh pogledih in se mu maščeval za tri zaporedne poraze v 38. medsebojnem dvoboju, malo mu je tudi zagrenil veselje ob prevzemu vodilnega položaja na ATP lestvici, ki se bo uradno zamenjala v ponedeljek. 2009, 2010, 2012 in 2013, v vseh teh štirih letih bo na pokalu zapisano ime Novak Djokovič, ki je tudi prvi, ki je štirikrat osvojil Peking.

Novak Djokovič in Rafael Nadal sta v zadnjih letih razred zase na ATP Touru

Novak Djokovič in Rafael Nadal sta v zadnjih letih razred zase na ATP Touru

Nole je  že na začetku povedel 3-0  in nakazal, da bo nasprotnik tokrat težko našel čarobno palico. Suvereno je držal brejk prednosti in tudi v  drugem nizu pobegnil na 2-0. Nadal se je sicer trudil, da bi vzpostavil stik, toda dejstvo, da Srb ni  prepustil niti ene žogice za brejk je dovolj zgovorno, kako je imel dvoboj pod kontrolo. 

Po 19. zaporedni zmagi v Pekingu,  kjer ne pozna poraza, je Novak pričakovano povedal, da se tu počuti kot doma. ''To je definitivno eden najboljših kraje v moji karieri. Tenis je na Kitajskem vse bolj popularen, organizacija je vrhunska in tu je res lepo igrati. Počutim se kot doma''.

''Čestitam Rafi, zaslužil si je 1.  mesto na lestvici, saj je celotno sezono odigral na vrhunskem nivoju. Sam sem danes prikazal odličen tenis, upam da nadaljujem v tem ritmu'', je končal Srb ter pozdravil številne gledalce in navijače v kitajskem jeziku ter dobil zaslužene ovacije.

Nadal se je po štirih letih vrnil v Peking, do naslova pa tokrat ni zmogel. Naletel je na boljšega  in razpoloženega Djokoviča: ''Nisem imel možnosti, Novak je bil danes premočan nasprotnik. NIsem utrujen, moja forma je še vedno dobra, Nole je bil pač predober in je zasluženo zmagal'', je povedal Rafa, ki bo od jutri naprej začel 103. teden na vrhu ATP lestvice.

26-letni Djokovič je vzdignil že četrto lovoriko v Pekingu

26-letni Djokovič je vzdignil že četrto lovoriko v Pekingu

 

China Open
Kategorija: ATP World Tour 500 
Datum: 30.09.2013 - 06.10.2013
Žreb: S-32 D-16 / S-56 D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,315,250 
http://www.chinaopen.com.cn/


Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 2-Rafa Nadal (Spain) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com      

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete