Dominacija Nadala se nadaljuje... ''La Decima'' padla tudi v domači Barceloni

30.04.2017
BARCELONA, ŠPANIJA - Sijajen niz Rafaela Nadala se z novo desetico nadaljuje tudi v katalonski prestolnici. Rojen na Majorki, navija za Real Madrid, a deset teniških naslovov si lasti v Barceloni.

Teniški peščeni kralj Rafael Nadal je še drugi teden zapored prišel do ''La Decime'', desetega nalova na enem mestu. Po Monte Carlu si je ta laskavi naslov prilastil tudi v katalonski prestolnici. 

V finalu Barcelone je rutinsko opravil tudi z Avstrijcem Dominicom Thiemom, 4. nosilcem. Kot 3. nosilec je slavil s 6-4, 6-1. Sam dvoboj je trajal tako dolgo kot nogometna tekma, Nadal pa je v 1. nizu prišel do ključnega brejka v končnici, ko nekoliko nervozni Avstrijec ni izkoristil žoge za igro. S tem je Špancu podaril žogo za bejk in končno tudi niz. Rafa je bil v 2. nizu še bolj prepričljiv, z dvema odvzemoma servisne igre je zlahka ušel na neulovljivo prednost. 

30-letni Nadal je v Barceloni prvič dvignil pokal leta 2005 in dominiral vse do 2010. Naslednje leto je uspelo zmagati Fernandu Verdascu, nato pa je spet na vrsto prišel kralj peska s tremi naslovi. 10. naslov v katalonski prestolnici je Nadal proslavil s skokom v bazen. Vpisal je 71. turnirsko zmago in drugo letos po Monte Carlu. Konec maja bo imel priložnost za še eno desetico, ko bo nastopil na Grand Slamu v Parizu. 

Turnir v Barceloni spada v serijo ATP500 in ima nagradni sklad skoraj 2,4 milijona ameriških dolarjev. 

Rafael Nadal je destič zmagal na turnirju v Barceloni. Organizatorji so osrednji teren poimenovali Pista Rafa Nadal, se pravi, je zmagal na domačem vrtu

Rafael Nadal je destič zmagal na turnirju v Barceloni. Organizatorji so osrednji teren poimenovali Pista Rafa Nadal, se pravi, je zmagal na domačem vrtu


Barcelona Open Banc Sabadell
Kategorija: ATP 500
Datum: 24.04.2017 - 30.04.2017
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 2,324,905
https://www.barcelonaopenbancsabadell.com/es

Finale:

3-Rafa Nadal (Spain) beat 4-Dominic Thiem (Austria) 6-4 6-1 

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete