Dominic Thiem ustavil Cicipasa v Pekingu ter osvojil četrto lovoriko letos

06.10.2019
PEKING, KITAJSKA - Zmagovalec ATP500 turnirja v Pekingu je Avstrijec Dominic Thiem. Osvojil je četrto letošnjo turnirsko zmago in drugo serije 500.

26-letni Dominic Thiem je kot 1. nosilec zmagal na močnem ATP500 turnirju v Pekingu. Za naslov se je pomeril z mladim Grkom Stefanosom Cicipasom ter preobrnil potek po izgubjenem prvem nizu. Slavil je s 3-6, 6-4, 6-1.

Že z nastopom v finalu si je 5. igralec sveta Thiem zagotovil udeležbo na zaključnem Mastersu sezone v Londonu. V finalu Pekinga je bil v zaostanku, a brejk v 10. igri drugega niza je postavil dvoboj na glavo. V tretjem delu je zatrl vse poskuse Grka, da bi morebiti dvignil pokal v kitajski prestolnici.

Prvič v karieri je Thiem dobil dva turnirja na trdi podlagi v eni sezoni. Letos je bil najboljši tudi v Indian Wellsu, ko je v finalu premagal Federerja. Na računu ima Avstrijec sedaj 15 turnirskih zmag, drugič pa se lahko pohvali z najmanj štirimi osvojenimi v sezoni. To mu je uspelo tudi leta 2016.

''Počutim se fantastično. Mislim, da sem danes odigral enega najboljših dvobojev v karieri, zato tak občutek. Že sam povratek v dvoboj, ki mi je uspel, priča o tem, da gre za eno mojih največjih zmag. Turnir je bil odlično zaseden, ni bilo lahkih nasprotnikov'', je povedal Thiem.

Thiem in Cicipas sta se lani srečala iz oči v oči petkrat, Avstrijec pa je vodil 3:2. Danes sta pokazala tudi napadalni tenis, kar 58 točk se je končalo pri mreži. 21-letni Cicipas še nima zagotovlejenega nastopa na zaključnem turnirju osmerice, je pa zelo blizu, nahaja se tik za Thiemom. Je pa Thiem prvič premagal TOP10 igralca sveta po juniju in polfinalu, kjer je ugnal Đokoviča.


China Open
Kategorija: ATP World Tour 500 
Datum: 30.09.2019 - 06.10.2019
Žreb: S-32 D-16 / S-56 D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 3,666,275 
http://www.chinaopen.com.cn/

Finale:

1-Dominic Thiem (austria) beat 3-Stefanos Tsitsipas (Greece) 3-6 6-4 6-1

 

pripravil:L.S.

foto: chinaopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete