Dramatičen slovenski polfinale na Bolu dobila Zidanškova

08.06.2019
BOL, HRVAŠKA - Na mini WTA turnirju na Braču sta se za finalno vstopnico borili Slovenki med seboj. Dobili smo izjemen obračun, ki je na koncu pripadel Tamari Zidanšek.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta na 125,000 USD vrednem peščenem WTA turnirju na Bolu prikazali izjemne igre, za finalno karto pa sta se morali udariti med seboj. Po 2 urah in 10 minutah smo dobili zmagovalko, v finale je odšla branilka naslova Tamara Zidanšek. Slavila je z 2-6, 7-5, 7-5.

Vsekakor smo bili priča dvema slovenskima akterkama, ki bosta v prihodnosti prvi violini na sončni strani Alp. Zidanškova je pri 21-letih že tako 60. igralka sveta, 18-letna Kaja Juvan pa je trenutno na živi lestvici 123., le vprašanje časa je kdaj bo vstopila v TOP100. Ta teden sta na Bolu pokazali, zakaj ju uvrščamo med bisera slovenskega tenisa.

Kaja Juvan se bliskovito vzpenja po teniški lestvici

Kaja Juvan se bliskovito vzpenja po teniški lestvici

Bolje je začela mlajša, najstnica iz Ljubljane. 131. na računalniški lestvici je 1. niz dobila kr s 6-2, zadela je tudi dva asa, uspela pa sta ji dva brejka. Tri leta starejša Konjičanka se je morala zelo potruditi, da je obrnila tablico. V drugem delu je dobila ključne točke, prav tako v tretjem, komaj je rešila celo kožo in si priigrala možnost ubranitve naslova. Lani je namreč prišla do prvenca na tako velikih turnirjih, to pa letos velja za Kajo. To je bil polfinalni obračun za vsako točko, na koncu ju je delila le ena, bolj dramatično skoraj ne bi bilo mogoče.

Prvopostavljena Tamara Zidanšek je po zmagi v uvodnem krogu izločila še Minello in Bascinszkyjevo, Kaja Juvan pa je dobesedno pometla s tekmicami. V 1. krogu je zbrisala rojakinjo Jakupovičevo, nato pa sta bili gladko poraeni še Sharma in Kruničeva.

V drugem polfinalu Bola se merita 2. nosilka iz Španije Sara Sorribes Tormoin 4. nosilka iz češke Anna Karolina Schmiedlova.


Croatia Bol Open
Kraj: Bol (HRV)
Datum: 04.06.2019 - 09.06.2019
Kategorija WTA
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $125,000
http://bolopen.com/en/welcome/

Polfinale:

1-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Kaja Juvan (Slovenia) 2-6 7-5 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete