Dramatični finale Gvangžuja Tajvanki Su-Vejovi!

22.09.2012
GVANGŽU, KITAJSKA - Končal se je teniški WTA turnir serije International v kitajskem Gvangžuju, Tajvanka Hšej Su-Vej in Britanka Laura Robson pa sta ga zaničilii z enim najbolj dramatičnih finalov v letu.

V enem izmed najbolj dramatičnih dvobojev za lovoriko v letošnjem letu je kot zmagovalka izšla Tajvanka Hšej Su-Vej, ki je premagala Britanko Lauro Robson s 6-3, 5-7, 6-4.

Nobena od finalistk turnirja GRC Bank Guangzhou International Women's Open ni bila med nosilkami, na poti do finala pa sta prišli do lepih skalpov. Tajvanka je recimo izločila četrtopostavljeno U.Radwansko, Robsonova Žengovo, Šuajevo in Cirsteo, v finalu pa sta prikazali vse kar znata.

Hšejeva je kontrolirala potek srečanja v prvem nizu. raznovrstni udarci so ji prinesli prednost niza, v drugem pa je celo vodila 5-3. V tej igri je imela kar 5 zaključnih žog za zmago in končni naslov, a je mlada Britanka ostala hladna in zbrana ter se je vrnila v 'meč'. Za nameček je prevzela pobudo, sedem iger zapored pa ji je prineslo vodstvo 3-0 v 3. nizu, potem pa se je tekma spet prelomila. Tajvanka je vrnila udarec in vknjižila pet iger zapoed, šest od zadnjih sedmih ter na koncu zmagala.

Trenutno 53. tenisačica sveta, doma iz Kaošjunga, je domov odnesla 2. lovoriko v karieri po letošnjem Kuala Lumpurju, kjer je prav tako dobila dramatični finale po zaostanku 2-6, 2-4 s Petro Martić, v tretjem nizu pa je nato Hrvatica predala po peti igri zaradi izgorelosti. Hšejova je ena od dveh tenisačic iz Tajvana, ki ima naslov iz WTA turnirjev. Vang Ši-Tingova je v sredini devetdestih dobila 6 turnirjev.

Na drugi strani je Laura Robson prvič igrala v velikem finalu. 22 let so Britanci čakali na novo finale, no, da dobijo zmagovalko pa bodo morali biti še malo potrpežljivi.. Na to čakajo še dve leti več. Zadnja Otočanka z zmago na WTA turnirju je Sara Gomer. Najboljša je bila leta 1998 v Aptosu. Vsekakor je 'razvpita' Laura britanski teniški biser. Letos je z rojakom Andyem Murrayem osvojila srebro na olimpijskih igrah v mešanih dvojicah, na OP ZDA pa v pokoj poslala Kim Clijsters. 18-letna Londončanka je na WTA lestvici na 74. mestu, z današnjim finalom pa bo zopet najvišje v svoji karieri.

 

WANLIMA Guangzhou International Women's Open
Datum: September 17 - 22, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.gztennis.com/Finale:

Hsieh Su-Wei (TPE) d. Laura Robson (GBR) 63 57 64

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete