Robsonova prva Britanka po letu 1990 v finalu WTA turnirja!

21.09.2012
Gvangžu, Kitajska – Na WTA turnirju v Gvangžuju smo dobili obe finalistki. Za lovoriko se bosta udarili Britanka Laura Robson, ki na Kitajskem piše pravljico, načrte pa ji bo skušala uničiti Tajvanka Hšej Su-Vej.

Laura Robson, mlada, 18-letna Britanka, je letošnje odkritje sezone. Njen velik vzpon se je začel na domačih tleh, na olimpijskih igrah v Londonu, kjer je v konkurenci mešanih dvojic v paru z Andyem Murrayjem osvojila srebrno medaljo. Dobro se je odrezala tudi na ameriški turneji, v polnem sijaju pa je zablestela na US Opnu. Na svoji poti je namreč izločila igralke s samega vrha ženskega tenisa, med drugim so proti njej izgubili Kim Clijsters, ki se je po porazu z Britanko upokojila, ter najboljša azijska igralka vseh časov Li Na. Omenjeni zmagi sta ji na Otoku prinesli slavo, tenis je bil (vsaj za nekaj tistih dni tudi za voljo Andya Murraya) zagotovo šport številka ena na Otoku. Cela Velika Britanija je dihala z njo. Preboj med 16 najboljših na Grand Slam turnirju je bil za njo največji uspeh kariere, na WTA turnirju v Gvangžuju pa piše novo poglavje v svoji karieri.

Po letu 1990 in takrat sijajni Jo Durie je namreč postala prva Britanka, ki bo zaigrala v velikem finalu WTA turnirja. Na zmagovalko Velika Britanija čaka še dve leti dlje. Leta 1988 je v Aptosu zmagala Sara Gromer, kar je njihov zadnji naslov v ženski konkurenci. V polfinalu je Robsonova s 6:4 in 6:2 porazila tretjo nosilko, Romunko Sorano Cirsteo, na nov podvig pa bo upala v sobotnem finalu. A naslova zagotovo ne bo zlahka oddala Tajvaka Hšej Su-Vej, ki se je, kot kaže, na razmere odlično prilagodila. V polfinalu je po treh nizih ugnala četrtopostavljeno Urszulo Radwansko (6:1, 3:6, 6:0). Obeta se nam zanimiv finalni obračun!

 

WANLIMA Guangzhou International Women's Open
Datum: September 17 - 22, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.gztennis.com/Polfinale:

Laura Robson (GBR) d. (3) Sorana Cirstea (ROU) 64 62
Hsieh Su-Wei (TPE) d. (4) Urszula Radwanska (POL) 61 36 60

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete