Robsonova izločila še zadnje upanje domačega občinstva, Urszula Radwanska premagala lanskoletno zmagovalko!

20.09.2012
Gvangžu, Kitajska – Teniška karavana se iz Amerike po končanem zadnjem Grand Slamu sezone v New Yorku seli na azijsko celino, kjer bomo še nekaj časa spremljali turnirje na najvišji ravn. Ženske ta teden moči merijo v kitajskem mestu Gvangžu, znane pa so vse polfinalistke.

A domači navijači med štirimi igralkami, ki so še ostale v borbi za veliki tron, nimajo svoje predstavnice. Za to je kriva 'vzahajoča zvezda' Laura Robson. Britanka je namreč v četrtfinalu izločila še edino domačo predstavnico, sedmo nosilko Peng Šuaj, njun dvoboj se je končal pri rezultatu 7:5, 5:7 in 6:2, dvoboj pa je trajal več kot tri ure! Robsonova, največje odkritje letošnjega US Opna, se bo za vstop v finale pomerila z Romunko Sorano Cirsteo. Tretja nosilka je po dveh nizih izločila Francozinjo Alize Cornet.

Urszula Radwanska in Chanelle Scheepers sta se v četrtfinalu na turnirju v Gvangžuju pomerili že lani. Takrat je bila uspešnejša Scheepersova, ki je kasneje ta turnir tudi dobila. A tokrat je bilo drugače. Urszula je namreč Scheepersovi vrnila za lanskoletni poraz in se dokaj gladko, po dveh nizih uvrstila v polfinale. Lahko Poljakinji, sicer mlajši sestri nekoliko bolj slavne Agnieszke Radwanske, uspe podoben preboj kot lani Južnoafričanki?

Odgovor bomo dobili kmalu, prvo oviro pa ji bo predstavljala nepostavljena Tajvanka Hšej Su-Vej, ki je Mathilde Johansson v četrtfinalu prepustila vsega tri igre (6:3, 6:0). Na Kitajskem, kjer je tenis v zadnjem desetletju doživel velik vzpon, nas zagotovo čaka zanimiv konec tedna.

 

WANLIMA Guangzhou International Women's Open
Datum: September 17 - 22, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.gztennis.com/


Četrtfinale:

(3) Sorana Cirstea (ROU) d. (8) Alizé Cornet (FRA) 64 63
(4) Urszula Radwanska (POL) d. (5) Chanelle Scheepers (RSA) 61 75
Laura Robson (GBR) d. (7) Peng Shuai (CHN) 75 57 62
Hsieh Su-Wei (TPE) d. Mathilde Johansson (FRA) 63 60

 

Pripravil: Žan Tavčar

foto: wtatour.com (Urszula Radwanska)
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete