Dušan Lajovič izkoristil priložnost in osvojil Umag!

22.07.2019
Potem ko so že v uvodnih krogih izpadli glavni favoriti za zmago, je srbski tenisač začutil priložnost za končno zmago in jo tudi izkoristil!

UMAG, HRVAŠKA - 29-letni Dušan Lajovič (26. na ATP) je šel na ATP 250 turnirju v sosednjem Umagu  vse do konca. V finalu je premagal kvalifikanta, 30-letnega Madžara Attilo Balazsa (141. na ATP) s 7-5, 7-5 v nizih. Za slednjega je bil to prvi nastop v ATP finalu, saj je v dosedanji karieri večinoma igral na ITF in ATP Challenger turnirjih. Oba sta lovila svoj prvi naslov in uspelo je Srbu, ki je letos presenetljivo prišel do finala na ATP 1000 turnirju v Monte Carlu!

Dušan je v četrtfinalu izločil našega Aljaža Bedeneta, ki je tudi iskal prvenec na ATP turneji, še posebej, ker je v 1. krogu premagal branilca naslova. Finale je bil napet, Attila je dal vse od sebe in v 1. nizu povedel s 5-3. Sledil je preobrat in Lajovič je osvojil zadnje 4 igre za vodstvo v nizih. Do 12. igre v 2. nizu  sta vsak po enkrat izgubila servis, Balazs je bil videti veliko bolj utrujen, saj fizično ni navajen ves teden igrati na tem nivoju. Ko je serviral za obstanek in izhod v podaljšano igro je naredil nekaj nevsiljenih napak, Srb je realiziral prvo zaključno žogico in se veselil prvenca po skoraj 2 urah borbe! 

Lajovič: "Ta dvoboj si bom zapomnil do konca življenja. Neizmerno sem vesel trdo sem garal za vsako točko. Sedaj sem utruje, a tudi v "blaženem" stanju zaradi zmage"!

Balazs: "Bil sem pripravljen na borbo z njim na visokem nivoju. Bil je svež in zelo motiviran zato sem vedel, da bo igral svoj najboljši tenis. Sam sem tudi odigral najboljše kar lahko, a na koncu je bil boljši"!


Plava Laguna Croatia Open Umag
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 15.07.2019 - 21.07.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €586,140
http://www.croatiaopen.hr/tenis/home.aspx

Finale:

4-Dusan Lajovic (Serbia) beat  q-Attila Balazs (Hungary)  7-5 7-5

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete