Đoković je 'gazda' tudi doma!

01.05.2011
BEOGRAD, SRBIJA - Novak Đoković je drugič osvojil lasten turnir Serbia Open v Beogradu. V finalu je z 2-0 v nizih ugnal Španca Feliciana Lopeza.

5 od 5. To je rezulat letošnjih final izjemnega Novaka Đokovića. Dobil je vseh pet v letošnji sezoni 2011 ter je bil ta teden dober domačin vsem udeležencem, a le izven terena. Na igrišču je 'gazda' on.

V velikem finalu beograjskega turnirja je premagal 29-letnega Feliciana Lopeza s 7-6, 6-2 in seveda dobil tudi četri medsebojni dvoboj.

Do končne zmage, ki je tudi 27. zaporedna v letošnjem letu v katerem še ne pozna poraza, je prišel težje kot je bilo pričakovati. Njegov nasprotnik je bil dobro razpoložen, prav tako pa so bili razpoloženi tudi oblaki, ki so vsake toliko časa spustili kakšno kapljo.

V prvem nizu ni bilo brejkov, toda Španec je imel kar pet takšnih priložnosti, Nole pa le dve. Ker sta oba vse zapravila smo gledali podaljšano igro, kjer je bil domačin bolj osredotočen in je manj grešil. V začetku drugega niza je končno prišlo do odvzema servisa. Pri 1-1 je Nole dočakal napako tekmeca in povedel. V 5. igri je Đoković odbil napad Lopeza, ki si je priigral prvo možnost za brejk v drugem nizu, potem pa je v naslednji Nole povečal vodstvo, saj je Španca izdal forehand. Ob nekaj lepih potezah in asom je Đoković prišel do nove, druge zmage na svojem turnirju brez izgubljenega niza.

Kdo bo letos prvi zaustavil fenomenalnega Đokovića?

Kdo bo letos prvi zaustavil fenomenalnega Đokovića?

Novak Đoković, tenisač brez poraza od lani novembra, je bil seveda presrečen, ker je naslov ostal na domačih tleh. Po zmagi se je seveda v svojem slogu zahvalil vsem, ki so bili del tega turnirja, Lopeza pa označil  za najlepšega tenisača na ATP turneji (v šali seveda).

 

Serbia Open 2011 2011
Beograd, SRB
25.04.2011-01.05.2011
Nagradni sklad: €416650
Podlaga: Pesek
Tip: ATPFinale:

01.05.2011 F (1)  N Djokovic  defeats  F Lopez  76(4) 62 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Fotogalerija:


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete