Federer blizu šestemu finalu v Dubaju; Đoković dočakal Berdycha

24.02.2011
DUBAJ, Z.A.E. - Švicarski teniški maestro Roger Federer je v Dubaju slavil že štirikrat, še enkrat pa je igral v finalu. Danes je s četrtfinalno zmago proti Sergeju Stahovskemu prišel le še korak do šestega finala.

Dubai Duty Free Tennis Championships je turnir, ki je Federerju zelo ljub, saj je tu konstantno nizal izjemne rezultate. Zadnje dve leti se turnirja v Združenih arabskih emiratih ni udeležil, no danes pa je v četrtfinalu zlahka ugnal Ukrajinca Sergeja Stahovskega s 6-3, 6-4.

Turnir se igra za nagradni sklad več kot 1,5 milijona USD, Federer pa je postavljen za 1. nosilca. Proti Ukrajincu je sicer prvič v tem tednu izgubil svojo servis igro, rešil pa je osem žog za brejk nasprotnika od devetih. Za uvrstitev v polfinale je potreboval 72 minut, nasprotniku pa je odvzel servis igro trikrat.

29-letni Baselčan ima v Dubaju sedaj razmerje zmag in porazov 28-3, s končnim naslovom pa bi prišel že do 68. lovorike v karieri, a ne prehitevajmo dogodkov. Še pred tem bo moral kot prvo ugnati Richarda Gasqueta, ki je danes po težkem boju izločil rojaka Gillesa Simona, nato pa še zmagovalca drugega polfinala, kjer se bosta udarila drugopostavljeni Novak Đoković in tretjepostavljeni Tomas Berdych. Švicar si je verjetno kar 'malo oddahnil', ko je izvedel za rezultat francoskega četrtfinala, saj mu je bil do sedaj Simon veliko bolj neugoden tekmec kot Gasquet.

Tomas Berdych je naslednji, ki bo poskušal letos kot prvi premagati Novaka Đokovića

Tomas Berdych je naslednji, ki bo poskušal letos kot prvi premagati Novaka Đokovića

Novak Đoković je danes premagal 'čudnega' Mayerja.  Sam dvoboj se je začel zelo presenetljivo. Razbremenjeni Mayer je popolnoma šokiral Novaka, ki ni mogel verjeti svojim očem, kakšen tenis igra njegov nasprotnik. Nemec je udarjal nekatere žoge zelo čudno (bekend slize v skoku, čudni prihodi na mrežo, ki so bili roko na srce učinkoviti,...). Hitro je povedel 2-0 ter imel dve brejk priložnosti za 3-0, Đoković pa se je v nekem trenutku celo obrnil k trenerju Vajdi ter nakazal kot da ga hoče vprašati 'pa kako naj igram proti njemu?'.

Srb se je nekako le ujel ter počasi začel lomiti nasprotnika. Mayerju je še uspelo vodstvo za 4-2 in 5-3, nato pa se mu je skrajšala roka. Đoković je prišel do brejka, izenačil, nato pa še do enega za zaključek prvega niza s 7-5. Verjetno si je Nole kar oddahnil po takšnem začetku in v drugem rutinirano dokončal delo in ubranil čast drugega nosilca. Precej težja naloga ga bo čakala jutri, ko mu bo nasproti stal Tomas Berdych.

Čeh je v svojem četrtfinalnem obračunu s 7-5 in 6-4 ugnal Nemca Philippa Petzschnerja.

 

Dubai Duty Free Tennis Championships 2011
Dubai, ZAE
21.02.2011-27.02.2011
Nagradni sklad: $1619500
Podlaga: Trda
Tip: ATPČetrtfinale:

R Gasquet defeats G Simon 57 62 64
(2) N Djokovic defeats F Mayer 75 61 
(3) T Berdych defeats P Petzschner 75 64 
(1) R Federer defeats S Stakhovsky 63 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete