Maestralni Novak Đoković deklasiral Federerja za 3. zaporedno lovoriko v Dubaju!

26.02.2011
DUBAJ, Z.A.E. - Srb Novak Đoković je veliki zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Dubaju.

Nole je v velikem finalu Dubaja s 6-3, 6-3 gladko pospravil s prvopostavljenim Rogerjem Federerjem ter v letošnji sezoni sploh še ne pozna poraza.

Ja, Đoković trenutno vlada svetovnemu tenisu, o tem ni nikakršnega dvoma. Čeprav bo po triumfu v Dubaju še naprej zavzemal 3. mesto na ATP lestvici, je z demostracijo moči v današnjem finalu proti Federerju potrdil, da je v tem trenutku najboljši.

V letošnjem letu še ni izgubil in ne samo to, ko zmaguje, to dela suvereno - tudi proti najboljšim.

Proti 29-letnemu Švicarju je letos dobil vseh pet nizov (tri v Melbournu in dva v Dubaju) ter izenačil prav Švicarjev rekord, tri zaporedne zmage na turnirju, ki ga sponzorira Dubai Duty Free.

Najboljši srbski tenisač je odigral skoraj popolno, s čimer se je po koncu obračuna strinjal tudi sam. Danes je delovalo pravzaprav vse in težko bi našli kaj slabega v njegovi igri. Že v prvem nizu je  vseskozi pretil na nasprotnikov servis, posledica tega pa sta bila tudi dva brejka in hitro vodstvo v nizih, vsega po 34 minutah igre.

V drugem je 16-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam in pravi živi legendi tenisa Federerju uspel hitri brejk, ki pa ga je tudi hitro zapravil, saj je Novak po malo zaspanem začetku nazaj vžgal svoje 'motorje'. S petimi vezanimi igrami zapored na svoj konto je suvereno končal 21. medsebojni dvoboj ter prišel do 8. zmage.

Novak Đoković je v Dubaju prišel do 20. lovorike v karieri

Novak Đoković je v Dubaju prišel do 20. lovorike v karieri

Roko na srce, a malokrat je Federer deloval tako nemočno kot danes. Tudi takrat, ko je na kratko prevzel ofenzivo, se je Nole odlično branil in Federerja silil v napake, ki so bile vse pogostejše proti koncu. Za Đokovića je bila to jubilejna 20. turnirska zmaga v karieri.

''Odigral sem perfektno od prve do zadnje točke'', je bil zadovoljen Srb po zmagi in odgovoril na vprašanje, ki se je nanašalo na nepremaganost v letošnji sezoni: ''To je posledica odličnih priprav. Enostavno, na igrišču se počutim odlično'', je dokončal Nole, ki se že veseli nastopa v pokalu Davis, ki mu je prinesel toliko veselja v lanskem letu, saj je z reprezentanco dvignil tako željeno 'solatno skledo'.

 

Dubai Duty Free Tennis Championships 2011
Dubaj, ZAE
21.02.2011-27.02.2011
Nagradni sklad: $1619500
Podlaga: Trda
Tip: ATPFinale:

(2) N Djokovic (SER) d. (1) R Federer (SUI) 63 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

 

Fotogalerija:

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete