Đokovič ne bo igral v ZDA, lahko se pripravi na pesek

10.03.2022
Novak Đokovič je potrdil, da ne bo nastopil na ameriški turneiji in turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju.

Novak Đokovič je bil sicer uvrščen v žreb za Indian Wells, ki se je že začel, a je v zadnjem trenutku sporočil, da ne bo nastopil, saj ni cepljen in ne more potovati čez lužo.

Po predpisih ameriške vlade morajo biti vsi potniki, ki niso državljani ZDA in vstopajo v ZDA, polno cepljeni proti covidu-19.

"Vedel sem, da skoraj ni verjetno, da bi odpotoval na turnir Potrdili so, da se pravila glede vstopa ne bodo spremenila in to pomeni, da ne bom mogel igrati v ZDA. Srečno vsem, ki boste igrali," je sporočil Srb, ki je tako hote ali nehote tudi zakompliciral žreb, saj je bil nanj uvrščen, sedaj pa je v zadnjem trenutku sporočil, da ne bo zaigral. Verjetno bo njegov naslednji turnir masters v Monte Carlu.

Novak je bil 2. nosilec in tako avtomatično v drugem delu žreba, sedaj pa bo njegovo mesto prevzel srečni poraženec. Naj dodamo, da imata Medvedjev in Nadal res težko nalogo, med seboj se lahko pomerita v polfinalu. V tem delu žreba so še neugodni Ruud, Sinner, Šapovalov, Alcaraz, Norrie, Bautista Agut, Monfils,...medtem, ko je sedaj na drugi strani najvišje rangiran Zverev. Nemec bo imel najtežje tekmece v imenih Berrettini, Auger Aliassime in Carreno Busta.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete