Đokovič planira ekshibicije po nekdanji Jugoslaviji, tudi v Ljubljani

03.04.2016
Ali bomo največjega srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokoviča imeli priložnost gledati v Ljubljani? Z naskokom najboljši tenisač sveta ima v mislih turnejo po glavnih mestih nekdanje Jugoslavije.

Pred leti je ogromno prahu dvignila naša novica, da naj bi 1. teniški igralec sveta Novak Đokovič igral ekshibicijski dvoboj s Petom Samprasom v Ljubljani, a je kasneje, tudi verjetno zaradi velikega denarnega vložka, vse skupaj padlo v vodo. Tokrat pa naj bi izjemni srbski tenisač sam razmišljal, da se poda na avanturo po prestolnicah nekdanje Jugoslavije. 

Po poročanju spletne strani tennisworldusa.org in klix.ba, za katero je spregovoril najboljši bošnjaški tenisač Damir Džumhur, naj bi z Novakom Đokovičem organizirala ekshibicije konec letošnjega in v začetku naslednjega leta. 

Te dni v Miamiju poteka teniški Masters in Novak bo danes lovil rekordno lovoriko na ATP1000 turnirjih. Srb je tako v slačilnici presenetil tudi Džumhurja, s katerim sta se sproščeno pogovarjala, Beograjčan pa ga je tudi pohvalil za zmage nad Nadalom in Kukuškinom. 

'Po zadnjih informacijah, ki jih imam, si Novak zelo želi obiskati Sarajevo in upa, da bi konec letošnjega leta in v začetku naslednjega lahko organiziral ekshbicijske dvoboje v glavnih mestih nekdanje skupne države. Dvoboji naj bi bili odigrani v Sarajevu, Zagrebu, Beogradu in Ljubljani, na listi pa je tudi Črna Gora. Na turnirju naj bi bili tudi znani hrvaški tenisači na čelu z Marinom Čiličem, izzvzeti pa niso tudi slovenski tenisači'', je pojasnil Džumhur.

Pravzaprav je očitno ideja, da se zbere čim večje število teniških igralcev iz tega prostora, prvi v vrsti niza ekshibicijskih obračunov pa naj bi bilo mesto Sarajevo. 

''Upam, da nam koncem leta uspe ta super projekt, saj takrat ni turneje. Če Nole ne bo imel kakšnih velikih in drugačnih planov, se lahko resnično nadejamo tega projekta'', je še povedal Damir, ki drugače trenira v Beogradu, kjer ima dobre pogoje, a je demantiral novice, da se seli v srbsko prestolnico. ''Tam le treniram, kjer imam najboljše možnosti za trening''.

Ali bodo Novak Đokovič in ostali velikani teniške igre, tudi slovenski, resnično uspeli pripraviti spektakel bo verjetno kmalu jasno. Slovenski ljubitelji tenisa si lahko obetajo vrhunski dogodek, vsaj upamo tako.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete