Žemlja četrtfinalist OP Ljubljane!

21.09.2011
LJUBLJANA - Drugi slovenski teniški lopar Grega Žemlja, se je po treh nizih uvrstil med osem najboljših na challenger turnirju BMW Ljubljana Open.

24-letni Žirovničan Grega Žemlja (120. na ATP) je v 2. krogu s 6-2, 3-6 in 6-2 izločil Srba Miljana Zekića (273. na ATP). Gorenjec, ki je 3. nosilec na domačem turnirju, katerega vsako leta septembra pripravljajo na peščeni podlagi, ni ravno blestel z igro, kar je sam po koncu tudi priznal, a je vseeno bilo dovolj za vstop v četrtfinale.

Najboljšo predstavo je Grega prihranil za 3. niz, ko je tekmeca, ki goji podoben slog igre kot on, uničil z natančnimi udraci in dobrim servisom.

Po gladko dobljenem 1. nizu, kjer je dvakrat vzel servis leto mlajšemu Zekiću, je v drugem delu tekme Žemlja napravil preveč napak. Začel je sicer s trojno brejk priložnostjo (1. igra 2. niza), a je ta ostala neizkoriščena, z dobrim začetnim udarcem in dobro igro v polju pa je Srb povedel 3-0. Vodstvo je ohranil vse do konca niza ter izenačil. V odločilnem srečanja je Grega v 4. igri prišel do brejka, še eden pa mu je uspel v 8.

"V drugem nizu sem igral precej slabo, a tudi v prvem se nisem najbolje počutil. Igra mi ni stekla, vendar je tudi tekmec grešil. Potem sem sam slabo igral, končno pa mi je v tretjem nizu steklo. Martija, mojega naslednjega tekmeca v četrtfinalu, še nikoli nisem videl igrati. Vem da je mlad. Od drugega kroga naprej pa je vsaka tekma po svoje težka. Poskusil bom še dvigniti raven svoje igre in potem imam možnosti, da bom dosegel tudi dober rezultat na turnirju," je povedal Grega.

Grega Žemlja se je zbral v 3. nizu in izločil Srba Miljana Zekića

Grega Žemlja se je zbral v 3. nizu in izločil Srba Miljana Zekića

Španec Javier Marti je prepreka, ki jo bo moral preskočiti Žemlja za vstop v polfinale. 19-letnik iz Iberskega polotoka je 201. na teniški lestvici ATP, kar je tudi njegov najboljši rezultat kariere, z Žemljo pa se nista pomerila še nikoli. Madridčan je sicer danes s 6-2 in 7-6 ugnal 5. nosilca in rojaka Pabla Carrena-Busto.

V četrtfinale je danes prišel tudi Kanadčan Frank Dancevic in pa Italijan Paolo Lorenzi, ki je največji moški teniški turnir v Sloveniji osvojil leta 2009, ko je v finalu premagal Grega Žemljo.

Za tem dvobojem smo gledali še zanimivo srečanje dvojic. Gregor Krušič in Andrej Kraševec sta igrala proti Toniju Androiću in Nikoli Čačiću in po več kot 10. letih ponovno začutila pravi turnirski utrip. Srečanje sta odigrala zelo dobro, a se jima je poznala tekmovalna abstinenca, tako da sta na koncu klonila 2-6, 4-6. Za njima sta na igrišče prišla Grega Žemlja in Aljaž Bedene, ki sta igrala proti Marinu Draganji in Dinu Marcanu. V zelo izenačenem srečanju je bil izid po dveh nizih izenačen na 1-1, zato je odločil podaljšan 'tie-break'. V njem sta naša igralca že zaostajala s 3-6, a nato stvari preobrnila in odločilnopodaljšano igro dobila z rezultatom 10-7.

Gregor Krušić in Andrej Kraševec sta po več kot 10.letih spet zaigrala na Touru

Gregor Krušić in Andrej Kraševec sta po več kot 10.letih spet zaigrala na TouruPrav Aljaž Bedene pa je bil v "navezi" z Blažem Kavčičem danes glavna tema pogovorov v teniškem ce ntru Ljubljana. Jutri se bosta Bedene in Kavčič namreč pomerila še drugič v zadnjem tednu dni. Na turnirju v Banja Luki je bil boljši Kaljut s 6-4, 7-6. "Nikoli se ne obremenjujem s tem, od kod prihaja tekmec. Vedno omam svoj načrt, ki se ga poskušam držati. Bo pa vseeno nekaj več pritiska, ker igram proti rojaku, saj vsi od mene pričakujejo zmago. Sam si pritiska ne dajem. Poskušal bom igrati tako kot znam. Dvoboj v Banja Luki nisva odigrala na najvišjem nivoju, a sem na koncu jaz naredil manj napak. Tukaj so razmere za igro povsem drugačne. Če bom zmagal bo super, če ne, pa tudi ne bo konec sveta", je pred dvobojem povedal Blaž Kavčič, njegov tekmec Aljaž Bedene pa je dejal:" Zelo si želim zmagati, ne samo igrati z njim. Sem zelo motiviran. Teniško mislim, da sem mu zelo blizu, odločale bodo malenkosti. Upam, da bom imel boljšo dnevno formo in moram reči, da že komaj čakam ta dvoboj pred domačimi igralci. "
 

Grega je bil danes edini Slovenec, ki je zaigral v posamični konkurenci. Jutri nas vsekakor čaka poslastica dneva, ko se bosta v 2. krogu pomerila Blaž Kavčič (1. nosilec) in Aljaž Bedene.

 

BMW Ljubljana Open 2011 - 1. krog

KAVČIČ (SLO/1) - BEDENE (SLO) četrtek

VEIĆ (HRV/7) - NAVARRO (ŠPA) četrtek

ŽEMLJA (SLO/3) - ZEKIĆ (SRB) 6:2, 3:6, 6:2

MARTI (ŠPA) - CARRENO-BUSTA (ŠPA/5) 6:2, 7:6

DANCEVIC (KAN/8) - GIORGINI (ITA)  6:1, 4:6, 6:1

LORENZI (ITA/4) - GALVANI (ITA) 7:6, 6:0

MEKTIĆ (HRV) - BRANDS (NEM) četrtek

MAYER (ARG/2) - BAUTISTA-AGUT (ŠPA) četrtek


 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete