Đokovič po veliki neumnosti diskvalificiran iz OP ZDA. Srb se je že opravičil.

07.09.2020
Kakšna drama v nedeljo zvečer na prizorišču OP ZDA. Najboljši teniški igralec sveta je bil zaradi nenamernega udarca žogice v sodnico diskvalificiran in zapušča New York.

Novak Đokovič je 1. tenisač sveta in edini izmed velike trojke, ki je odšel v newyorški mehurček na Odprto prvenstovo ZDA. 17-kratni grand slam zmagovalec je bil seveda prvi favorit, letos sploh ni izgubil dvoboja (26 zmag), a v osmini finala si je res privoščil veliko neumnost. 

V 4. krogu je srbski teniški velikan igral proti Špancu Pablu Carrenu Busti in v prvem nizu zaostal 5-6, po izgubljeni točki pa poslal žogico v steno, a po nesreči zadel linijsko sodnico v vrat. Le ta je padla kot pokošena, čeprav žogica ni imela tako velike hitrosti. Verjetno se je bolj prestrašila kot bi bila poškodovana kot se je izkazalo pozneje, saj ni z njo nič hujšega. Ni dvoma, da je Đokovič zadel sodnico nenamerno, a pravila so jasna - sledila je diskvalifikacija iz enega največjih teniških turnirjev v Flushing Meadowsu. Đokovič je po dvajsetminutni razpravi in dikvalifikaciji hitro odšel iz igrišča in ni bil pri volji za novinarska vprašanja, svoje stališče je pojasnil kasneje. Bizarnost dogodka je pojasnjeval že med razpravo s sodnikom, toda pravila so pravila. Med igro, pri servisu in udarcih ta sicer ne veljajo, še kako pa veljajo v tem primeru.

"Zaradi vsega skupaj sem žalosten in prazen. Pozanimal sem se, kako se počuti linijska sodnica. Po informacijah, ki sem jih dobil, se hvala bogu dobro počuti. Zaradi zasebnosti njenega imena ne bom razkril. Žal mi je in ni bilo namerno. Bila je napaka."

"Iz neprijetne izkušnje in diskvalifikacije se želim nekaj naučiti. Na ta način želim rasti in se razvijati kot človek ter teniški igralec. Opravičujem se organizatorjem OP ZDA. Zelo sem hvaležen svoji ekipi in družini, ki mi dajejo vso podporo. Prav tako svojim navijačem, ki so vedno ob meni. Hvala vam in žal mi je. To je bil težek dan za vse,'' je sporočil Novak. Globoko v sebi je takoj vedel, da je naredil 'bedarijo', ki ga je stala osemnajste lovorike na turnirjih velike četverice. 

Bi sodniki lahko spregledali dejanje Novaka? Morda? Ne bi bilo prvič, da bi mu dali samo opozorilo, navsezadnje je takšno kazen prejel Aljaž Bedene pred kratkim v Cincinnatiju, ko je zadel snemalca. Vseeno gre tu za enega največjih teniških igralcev v zgodovini belega športa, ki skupaj s Federerjem in Nadalom tvori zlato dobo tega športa. Tokrat so bili organizatorji brez posluha in so se striktno držali pravil, kar je pomenilo, da je moral Đokovič zapustiti igrišče, sicer neporažen, a brez možnosti, da se bori za naslov. Tako bo turneja po šestih letih dobila novega grand slam zmagovalca, takšnega scenarija, ironično, ne bi uspeli zrežirati niti največji v filmski industriji. Vse to se odlično vklaplja v zelo izrazito nerealno leto 2020...

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete