Đoković šokiran nad izjavami trenerja, javnosti nalil čistega vina

03.09.2018
NEW YORK, ZDA - Domnevne neposredne izjave trenerja Mariana Vajde so vnesle nemir v ekipo Novaka Đokovića.

Novak Đoković se je pod vodstvom dolgoletnega sodelavca Mariana Vajde spet vrnil na pota stare slave, a odnosi znotraj ekipe kljub uspehom ostajajo napeti. Razlog za to so nedavne izjave slovaškega teniškega strokovnjaka, ki naj bi v pogovoru za spletno stran Sport.aktuality.sk izrekel nekaj težkih besed na račun Pepeja Imaza. Slovaški medij je v intervjuju zapisal izjavo, da je Vajda ob vrnitvi v ekipo zahteval prekinitev vseh vezi s španskim duhovnim učiteljem in svojega varovanca prisilil v spremembo diete.

Šokirani Đoković se na takratne navedbe ni odzval, na prizorišču OP ZDA pa je o tej temi nalil čistega vina. "Pogovarjal sem se z Marianom, ker se mi je zdelo nenavadno, da so takšne izjave, napisane v obliki citata, prišle iz njegovih ust," je v obširnem pogovoru za srbski Sportklub.rs povedal Đoković.

"Čudno predvsem zato, ker sva skupaj že deset let. Kadarkoli sva se pogovarjala o Pepeju ali prehrani, občutljivih temah, o kateri ljudje tako radi berejo, še posebej v Srbiji, nikoli ni izrazil takšnega mnenja. Tudi sam nikoli nisem dobil takšnega vtisa. Pogovorila sva se o tem. Izjave niso bile točne, novinar je nekoliko spremenil zgodbo," je zatrdil srbski tenisač in poudaril, da se njegov jedilnik v zadnjih letih ni bistveno spremenil.

"Kar zadeva prehrano, ne drži, da sta Marian in kondicijski trener Gebhard Phil-Gritsch name vršila pritisk. Moja dieta je enaka že tri leta. Pepe ostaja tesno povezan z mojim življenjem, z življenjem mojega brata, družine, žene. Nedavno smo bili v Marbelli, kjer sta se družila z Marianom, šli smo na kosilo ter preživljali čas na igrišču v povsem normalnih in prijateljskih odnosih," je zatrdil 31-letnik in dodal: "Brezveze je nastala takšna zgodba. Takoj sem se pogovoril z Marianom, ker sem želel razjasniti določene reči in se prepričati, ali ima kakšne pripombe glede Pepeja, prehrane ali česa drugega. Odvrnil je, da nima nobenih pripomb in da so bile izjave vzete iz konteksta."

"Ko sem izgubil prvo mesto na lestvici, so vsi začeli pisati o Pepeju in prehrani. O vsem drugem, razen o meni, kot da so drugi krivi za mojo slabo igra. Pisalo se je, da mi žena ne dovoli jesti mesa. Nimam komentarja. Večina v takšnih situacijah išče zunanjega krivca, a jaz imam drugačne vrednote. Vedno prevzamem odgovornost za moje odločitve. Star sem 31 let in nihče ne more vplivati na mene do te mere, da spremeni mene ali moje življenje. Dovolj sem zrel in karakterno močan, da sprejemam prave odločitve in se obdam z ljudmi, za katere smatram, da si zaslužijo biti v moji bližini. Ljudje, ki me obkrožajo v tem trenutku, vključno z Marianom, me v tem podpirajo," je bruhalo iz Đokovića.

"Vsak ima pravico do svojega mnenja in jaz to spoštujem, vendar menim, da ni potrebno ustvarjati izkrivljene slike o ljudeh, ki me obkrožajo. S tem se jim lahko škoduje. Pepe se je zaradi poročanja medijev znašel v težkem položaju. Tudi on živi od tenisa, moj brat z njim sodeluje že več kot tri leta. Imeli so več kot 80 otrok, zdaj jih je precej manj, saj se je v javnosti ustvarila slika nekakšne sekte in ljudje so prenehali vpisovati svoje otroke. Ustvarilo se je prepričanje, da bodo podvrženi slabemu vplivu. Vse medije prosim, da se informirajo in poslušajo, kaj govorim, ne pa da verjamejo špekulacijam po raznoraznih blogih. Novinarji se morajo zavedati posledic svojega pisanja," je povedal Đoković.

"Zavedam se, da vsakdo v moji bližini mora plačati davek prepoznavnosti in javnega interesa, vendar pustite ljudi, da živijo svoje življenje. Zdaj je vse v redu, spet osvajam grand slame, a razlog se nikoli ni skrival v Pepeju ali kjerkoli drugje, temveč vedno samo v meni. Vedno sem iskren in pripravljen govoriti o čemerkoli, ne maram pa, kada se škoduje mojim bližnjim samo zato, da se ustvari zgodba," je sklenil eden najboljših tenisačev vseh časov.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete