Đoković izenačil Samprasov rekord

14.12.2018
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Novak Đoković in Simona Halep sta najboljša teniška igralca leta 2018 po izboru Mednarodne teniške zveze (ITF).

Krovna teniška zveza pri izboru dobitnikov priznanj upošteva rezultate tekom celotne sezone, vendar daje posebno težo turnirjem za grand slam ter ekipnim tekmovanjem za moške (Davisov pokal) oziroma dekleta (Pokal Fed), ki potekajo pod njenim okriljem.

Nagrado ITF World Champion običajno prejme prvi igralec oziroma igralka sveta, vendar občasno pride do odstopanj. Tako je na primer Novak Đoković postal ITF Champion za leto 2013, čeprav je na prvem mestu sezono zaključil Rafael Nadal. Srbu je nagrada pripadla zato, ker je na grand slamih zbral več točk od sicerjšnjega prvega igralca sveta.

Đoković je letos prejel že šesto priznanje in se po številu nagrad izenačil s Peteom Samprasom. "Zelo sem počaščen, da sem ponovno postal svetovni prvak po izboru ITF. Še posebej sem ponosen zato, ker sem imel toliko fizičnih težav. Del mene je vedno verjel, da se lahko vrnem na vrh. V veliko zadovoljstvo mi je, da sem se s šesto nagrado izenačil s Peteom Samprasom," je povedal Đoković.

Simona Halep je priznanje osvojila prvič. V preteklem letu je osvojila OP Francije in zaigrala v finalu OP Avstralije. "V veliko čast mi je, da sem prvič postala svetovna prvakinja po izboru ITF. Za mano je izjemno leto, v katerem sem osvojila prvi grand slam in sezono sklenila na prvem mestu," je sporočila najboljša teniška igralka na svetu.

ITF World Champions:

1. Novak Đoković (Srb) 6
= Pete Sampras (ZDA) 6
3. Roger Federer (Švi) 5
4. Ivan Lendl (Češ) 4
5. Rafael Nadal (Špa) 3
= John McEnroe (ZDA) 3
= Björn Borg (Šve) 3

1. Steffi Graf (Nem) 7
2. Serena Williams (ZDA) 6
= Martina Navratilova (ZDA) 6
4. Chris Evert (ZDA) 3
= Martina Hingis (Švi) 3
= Justine Henin (Bel) 3 


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete