Đoković: "Roger, hvala, da si mi pustil enkrat zmagati"

20.08.2018
CINCINNATI, OHIO - Če so se po porazu v Torontu porajali dvomi o njegovi formi, lahko po koncu turnirja v Cincinnatiju mirne vesti trdimo: Novak Đoković je nazaj!

Po epski zmagi nad Rafaelom Nadalom v polfinalu Wimbledona, kjer je nato prišel še do 13. zvezdice na velikih turnirjih, je Novak Đoković zdaj premagal še drugega največjega rivala Rogerja Federerja in se mu vsaj delno oddolžil za vso bolečino, ki mu jo v preteklosti povzročil v Cincinnatiju.

Đoković je do edine preostale lovorike serije 1000, ki je manjkala v njegovem mozaiku, prišel šele v šestem poskusu, saj je pred tem izgubil kar pet finalov. Trikrat ga je v finalu porazil njegov današnji nasprotnik, dvakrat pa Andy Murray.

"Zagotovo je to eden najbolj posebnih trenutkov v moji karieri. Štejem si v čast in privilegij, da lahko pišem zgodovino v športu, ki ga imam rad. Na to bom ponosen do konca svojega življenja. V začetku tedna sem dejal, da je ta pokal moja velika motivacija. Obenem nisem želel ustvarjati prevelika pritiska, saj sem imel za seboj kar nekaj neuspelih poskusov. Psihološko mi ni bilo lahko, saj sem proti Rogerju doslej vedno izgubil na tem igrišču. Verjel sem v svoje možnosti. To je bila z naskokom najboljša predstava tedna," je povedal novopečeni šesti igralec sveta.

Đoković in Federer sta odigrala prvi medsebojni obračun v zadnjih dveh letih, skupno je bil to že njun 46. Izidi je 24:22 v korist zmagovalca Cincinnatija. "Prvič sem ga premagal v Cincinnatiju. V čast mi je, da si delim igrišče z enim od največjih vseh časov. Tako Federer kot Nadal sta zelo pomemben del mojega življenja, kariere in evolucije mojega tenisa. Prisilita me v mojo najboljšo igro," je povedal Đoković, ki se je z zmago utrdil na mestu glavnega favorita na prihajajočem OP ZDA.

Zabavni Đoković tudi tokrat ni mogel iz svoje kože. Po prvi zmagi v štirih poskusih je med podelitvijo pokalov Federerju sporočil: "Hvala, Roger, da si mi pustil enkrat zmagati v Cincinnatiju."


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete