Đokovič suveren v 50 finalu Mastersa, petič je pokoril Bercy

03.11.2019
PARIZ, FRANCIJA - Srbski teniški šampion je v velikem stilu zmagal na Mastersu v Parizu, lahko bi rekli, da je v velikem stilu predal številko 1 Rafaelu Nadalu, ki bo v ponedeljek prvi na ATP lestvici.

Novak Đokovič je petič zmagal v dvorani Bercy, kjer poteka zadnji Masters ali turnir serije ATP1000 v sezoni. Najboljši srbski športnik v zgodovini je v finalu počistil tudi z Denisom Šapovalovom s 6-3, 6-4.

Novak je igral v 50. finalu turnirjev serije Masters, Pariz je pokoril petič (2009, 2013, 2014, 2015, 2019), na Mastersih ima sedaj že 34 lovorik. Le Rafael Nadal ima en naslov več, zanemarljivo ob takšnih asih. Skupaj ima Novak na računu 77 turnirskih zmag.

Đokovič se je četrtič pomeril s Šapovalovom, Kanadčanom izraelskih korenin, hkrati pa tudi četrta zmaga. Šapovalov se je predstavil v lepi luči, ni dvoma, da je velik potencial, morda mu manjka v takšnih tekmah tudi izkušenj, delal je preveč napak. No, finale je vsekakor dodatna samozavest za naslednjo sezono, v katero bo vstopil kot TOP15 igralec sveta. 

Kar se tiče Đokoviča, na zaključnem Mastersu se bo spet boril za številko ena na ATP lestvici, ni pa vse odvisno od njega, niti v rokah ima Španec...

''Počutim se odlično, imam samozavest, ta zmaga pa mi je dala dodatna krila, da pridem do finala tudi v Londonu. Sedaj imam en teden za počitek, da se pripravim, upam na še en dober turnir'', je povedal Nole po zmagi.

Đokovič je v finalu prišel do brejka že v 2. igri, kar mu je olajšalo nadaljevanje. V manj kot pol ure je prišel do treh žogic za niz, izkoristil je že prvo. V 2. nizu je imel Beograjčan brejk žogivo v prvi igri, a se je mladi Kanadčan ubranil, z napakami pa spet 'častil' Novaka v 7. igri, ki je z brejkom povedel 4-3. V naslednji igri je Šapovalov zakockal veliko priložnost, da se vrne v igro, saj je Nole izgubil tri zaporedne točke, pa se ni izšlo...za tem je Srb rutinsko dokončal delo, imel je tri vezane zaključne žoge, porabil je le eno.

Kaj potrebuje Novak, da konča leto na 1. mestu ATP lestvice?

Nadal, ki je predal polfinale v Parizu beži Srbu za 640 točk in Novak bo moral v Londonu priti zelo daleč, da ga prehiti. Glede na to, da je zmaga v skupini vredna 200 točk, polfinale pa 400, bo moral priti najmanj med štiri, še najbolje za Novaka pa bi bilo, da se za vstop v finale pomerita med seboj. To bi bil neposreden dvoboj za končno številko 1 ob koncu sezone. Ali ne prehitevajmo, vse to so računi brez krčmarja...


BNP Paribas Masters
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000
Datum: 28.10.2019 - 03.11.2019
Žreb: S-48 D-24
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 5,791,280
https://www.rolexparismasters.com/

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat Denis Shapovalov (Canada) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete