Še en iz mlade generacije s prvo lovoriko. Šapovalov slavil v Stockholmu.

20.10.2019
STOCKHOLM, ŠVEDSKA - Denis Šapovalov je na ATP turnirju v Stockholmu dvignil prvi pokal.

20-letnemu Denisu Šapovalovu bo ATP turnir na Švedskem ostal v spominu za vselej. Prvič je zmagal na turnirjih serije ATP in je še eden v vrsti nove generacije, ki vse bolj trka na vrata najboljših.

Pred dvema letoma je Šapovalov opozoril nase na kanadskem Mastersu, ko je bil polfinalist, danes pa ima v rokah tudi lovoriko iz turnirjev serie ATP. V finalu Stockholma je s 6-4, 6-4 premagal Srba Filipa Krajinoviča.

Kanadčan je 15.letošnji igralec, ki je prvič zmagal na Touru. Ja, letošnja sezona je sproducirala največ igralcev s prvencom po letu 1999, ko jih je takrat prvič zmagalo 16.

Šapovalov ni izgubil niza ta teden v švedskem glavnem mestu in je prvi Kanadčan z naslovom na tem turnirju. ''Ta turnir je bil prvič na sporedu, ko se je rodila moja mama, se pravi ima bogato zgodovino in v čast mi je, da sem prvi Kanadčan na tem turnirju z lovoriko'', je povedal Denis. ''Na zidu sem videl slavna imena zmagovalcev, počaščen sem, da sem jaz sedaj med njimi''.

Na drugi strani je 27-letni Krajinovič prav tako iskal prvenec, zadovoljiti pa se je moral s trejim finalom in tretjim porazom. Letos je bil poražen tudi v finalu Budimpešte ter dve leti nazaj v finalu Mastersa v Parizu.


Intrum Stockholm Open
Kraj: Stockholm (ŠVE)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 14.10.2019 - 20.10.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 711,275
http://www.stockholmopen.se/

Finale:

4-Denis Shapovalov (Canada) beat Filip Krajinovic (Serbia) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete