Elina Svitolina boljša od Halepove v finalu turnirja Internazionali BNL d'Italia

21.05.2017
RIM, ITALIJA - Elina Svitolina iz Ukrajine je osvojila močan WTA Premier turnir v Rimu. V finalu je preobrnila potek in premagala Simono Halep po treh nizih.

Elina Svitolina je v finalu več kot 2 milijona USD vrednega turnirja v prestiolnici Italije presenetila Simono Halep in osvojila četrti naslov v letošnji sezoni in osmega v karieri.

22-letna Svitolina se po veliki zmagi v Rimu vrača v TOP10 na WTA lestvici, na lestvici Porsche Race to Singapore pa prevzema vodilno vlogo. V finalu je premagala nekdanjo 2. igralko sveta Simono Halep s 4-6, 7-5, 6-1.

Osmopostavljena Ukrajinka ima za sabo izvrstno sezono. Na Tajvanu je ubranila naslov, nato slavila še v Dubaju in Carigradu, da bi znala zmagati tudi v Rimu, pa je nakazala že z zmago nad 2. nosilko Karolino Pliškovo. Vsekakor jo je v boju za naslov čakala najtežja preizkušnja. Romunka Simona Halep je lovila dvojček Madrid-Rim, kar je nazadnje leta 2013 uspelo 23-kratni Grand Slam zmagovalki Sereni Williams.

Začetek finala ni obetal takšnega izhoda. Halepova je v 1. nizu povedla 5-2 z dvojnim brejkom, nato pa nerodno stopila in se prijela za gleženj. Na srečo ni bilo nič resnega ter je nadaljevala, trenutek pa je izkoristila Ukrajinka. Nadoknadila je brejk zaostanka, vseeno premalo. Halepova je rešila uvodni niz, v drugem pa komaj držala priključek. Dvakrat je izničila prednost tekmice (1-3, 3-5), pri 5-6 pa izgubila servisno igro, po kateri ni bilo več izhoda. V 3. nizu je Svotolina pobegnila na neulovljivih 5-0 in po 2 urah in 7 minutah slavila velik uspeh na Foru Italicu.


Internazionali BNL d'Italia
Kategorija: WTA Premier 5
Kraj: Rim, Italija
Datum: 14.05.2017 - 21.05.2017
Žreb: S-56 D-32
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 2,399,000
http://www.internazionalibnlditalia.com/


Finale:

8-Elina Svitolina (Ukraine) beat 6-Simona Halep (Romania) 4-6 7-5 6-1 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete