Simona Halep opravila z vso konkurenco in osvojila Madrid!

07.05.2016
Najboljša romunska tenisačica je kot 6. nosilka dominatno zaključila finalni nastop na WTA Mandatory turnirju v Madridu!

MADRID, ŠPANIJA - 24-letna Simona Halep (7. na WTA) je v prvem delu letošnje sezone razočarala z rezultati na teniških tekmovanjih, na WTA turnirju v Madridu pa je znova pokazala nivo igre, ki jo je pred dvema letoma pripeljal do 2. mesta na WTA lestvici. Praktično je razbila vse tekmice razen v četrtfinalu rojakinje Irine Camelije Begu, ki ji je v 2. nizu zavezala "teniško kravato", a je že v tretjem nizu stvari postavila na svoje mesto (6-1). V finalu je Slovakinjo Dominiko Cibulkovo (38. na WTA) odpravila v 2 nizih s 6-2, 6-4 in se veselila prve letošnje lovorike!

Nepostavljena Cibulkova je igrala tretje finale na WTA turneji letos, postala je najnižje rangirana igralka, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale WTA Premier Mandatory turnirja odkar so jih uvedli leta 2009. Simona je že takoj na začetku prevzela vajeti v svoje roke in hitro povedla v nizih. Tudi na začetku 2. niza je Romunka takoj prišla do brejka in prednost obdržala do konca. Še posebej je bila učinkovita s svojim "forehand" udarcem, obenem ni veliko grešila. 12. WTA naslov v karieri ji bo prinesel vrnitev med TOP5 na svetu, Dominika bo jutri 26. igralka sveta in bo med nosilkami na Roland Garrosu!

Cibulkova: "Potrebujem nekaj počitka in nato priprave za Pariz. Sestavila sem igro na pesku in vem kaj moram še popraviti. Danes bi morala začeti agresivno, a je ona igrala odlično torej nisem igrala slabo, ali imela slabega občutka"!

 

Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Madrid, Španija
Datum: 30. 04. 2016 - 07. 05. 2016
Žreb: S-64 D-28
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 4,771,360
http://www.madrid-open.com/


Finale:

6-Simona Halep (Romania) beat Dominika Cibulkova (Slovakia) 6-2 6-4

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete