Elina Svitolina pred Roland Garrosom osvojila Strasbourg!

27.09.2020
Ukrajinska tenisačica je v dobri formi pred začetkom grand slam turnirja v Parizu!

STRASBOURG, FRANCIJA - 26-letna Ukrajinka Elina Svitolina (5. na WTA) je v finalu WTA International turnirja v Franciji, ki se je igral na peščeni podlgai, premagala 21-letno Rusinjo Eleno Rybakino (18. na WTA), ki kot mnogi Rusi igra za Kazahstan. Rezultat se je glasil 6-4, 1-6, 6-2 v nizih! Za Ukrajinko je bila to druga lovorika letos in 15. v karieri na WTA turneji!

Dvoboj se je zaradi dežja začel kasneje in bilo je kar hladno za igranje zunaj. Na začetku sta obe igralki dobili svoj servis proti koncu pa je Elina le strla "žilavo" nasprotnico in povedla v nizih. V drugem nizu je visokorasla Elena (184 cm) s svojim močnim servisom popolnoma kontrolirala potek igre. Naredila je le 8 nevsiljenih napak s kar 70% zadetih prvih servisov. Svitolina je imela edino priložnost za brejk v prvi igri, a je ni izkoristila. Osvojila je samo častno igro in dvoboj je bil poravnan v nizih. 

Rybakina je prenesla pobudo tudi v odločilni 3. niz in je v prvi igri imela 0:40 na servis nasprotnice. Toda takrat se je izkušenejša Ukrajinka "pobrala" pozabila na slab drugi niz in v svojem ritmu odigrala do konca. Sedaj je bila ona trdna na svoj servis in hkrati vršila pritisk na Eleno, ki je začela delati napake. V zadnjih 4 igrah je oddala le 3 točke in po slabih 2 urah igre dvignila zmagovalni pokal!

Elina: "Pomembno je bilo, da sem se pobrala po slabem 2. nizu to je delovalo pozitivno na mojo igro. V normalnih okoliščinah se igrajo turnirji na pesku v veliki vročini. Lahko sva srečni, da se je sploh igralo in da sva končali dvoboj. Nisva pričakovali takšnih pogojev, a sva se morali hitro prilagoditi, za obe je bilo enako"!

Elena: "Malo sem preveč hitela z zaključevanjem točk v odločilnem nizu in delala napake. Morala bi bolje servirati in izbrati drugačne odločitve v ključnih trenutkih. Težko je bilo igrati v tem mrazu toda za obe je bilo enako, morali sva se boriti in dati vse od sebe"!


Internationaux de Strasbourg
Kraj: Strasbourg (FRA)
Datum: 21.09.2020 - 27.09.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $202,250
Podlaga: Pesek
http://www.internationaux-strasbourg.fr/

Finale:

2-Elina Svitolina (Ukraine) beat Elena Rybakina (Kazakhstan)  6-4 1-6 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete