Samantha Stosur zmagovalka WTA turnirja v Strasbourgu

23.05.2015
STRASBOURG, FRANCIJA - Zmagovalka zadnjega WTA turnirja pred OP Francije je Samantha Stosur. Pokal je dvignila v Strasbourgu.

Čeprav je Avstralka Samantha Stosur nekdanja finalistka peščenega grand slama v Parizu, pa na rdečem pesku nikdar ni dvignila lovorike na WTA turnirjih - vse do danes. Tenisačica iz Golden Coasta je pravzaprav že slavila na pesku, a na zelenem v Charlestonu, ki je nekoliko hitrejši.

Stosurjeva je bila ta teden 3. nosilka v Strasbourgu, prišla pa je do slavja s finalno zmago nad domačinko Kristino Mladenovic. Izkoristila je izkušnje, saj Francozinja nikdar ni bila v finalu, v lasti ima le eno lovoriko iz. t.i. mini WTA turnirja z nagradnim skladom 125,000 USD. Obračun je trajal skoraj dve uri, Avstralka pa se je pobrala po izgubljenem 1. nizu ter zmagala s 3-6, 6-2, 6-3.

Obe sta solidno servirali, posledica pa je bila malo število brejkov, skupaj šest, kar za pesek ni veliko. 22-letna domačinka je dobila uvod in videti je bilo, da se ji morda posreči priti do prvenca, vendar se 31-letna Avstralka ni dala. Tehtnico je prevesila na svojo stran in v zadnjem nizu izkoristila eno žogo za brejk od treh. Mladenoviceva je prav tako imela v zadnjem delu tri žogice za odvzem začetnega udarca, a so ostale neizkoriščene. 

Samantha Stosur je v teniško izkaznico vpisala 7. lovoriko v karieri, prvo letos. Kot finalistka Roland Garrosa 2010 gre lahko v Pariz z dobro mero samozavesti. Kljub porazu pa je s tednom lahko več kot zadovoljna tudi Mladenoviceva.

 

Internationaux de Strasbourg
Kategorija: WTA International
Datum: 17.05.2015 - 23.05.2015
Žreb: S-32, D-16
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Pesek
http://www.internationaux-strasbourg.fr/


Finale:

3-Samantha Stosur (Australia) beat Kristina Mladenovic (France) 3-6 6-2 6-3                    

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete