Simona Halep do dvajsetice v Dubaju!

22.02.2020
Romunska teniška igralka je upravičila status 1. favoritinje!

DUBAJ, Z.A.E. - 28-letna Simona Halep (2. na WTA) je na zelo močnem WTA Premier turnirju v Dubaju po dramatičnem razpletu prišla do svojega 20. naslova na WTA turneji med posameznicami. V finalu je bila po treh nizih s 3-6, 6-3, 7-6(5) boljša od 20-letne Rusinje Jelene Ribakine (19. na WTA), ki zastopa Kazahstan. 

"Simona: "Ob osvojitvi turnirja se počutim krasno. Bilo je neverjetno, Jelena se je borila do konca in mi ni pustila lahkih točk. Pritisk se je čutil v zraku in psihološko je bilo težko. Na vsak način sem si želela zmagati in tudi jaz nisem popuščala do konca. Vse se vrti okoli dvajsetice, leto 2020, dvajsetletnica tega turnirja in moj 20 naslov. To je nekaj posebnega in hočem le uživati"!

Jelena je v 1. nizu diktirala tempo s svojo agresivno igro in prišla do odločilnega brejka za niz v 6. igri. V 9. igri je imela Simona priložnost za vrnitev v igro, a je Ribakina rešila dve brejk žogici nasprotnice ter povedla v nizih. Halepova je dokaj hitro prišla do vodstva s 4-1 v 2. nizu, Jelena je zmanjšala na 3-4, a je zadnje 3 igre dobila Romunka in izenačila v nizih. V 3. nizu je Kazahstanka povedla 3-1 z brejkom toda Simona se ni predala in je kmalu izenačila ob koncu naredila še en brejk ter servirala za zmago pri vodstvu s 6-5. Jelena je močno pritisnila na njen servis in se izvlekla v podaljšano igro. Tam je z mini brejkom povedla s 4/3, a Simona se ni zlomila in je preobrnila potek v svojo korist.

Jelena Ribakina je tako ostala pri dveh WTA lovorikah, eno je osvojila letos. Med seboj sta igrali drugič, prvi dvoboj je po predaji Romunke dobila Kazahstanka.


Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 17.02.2020 - 23.02.2020
Kategorija: WTA Premier 5
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,643,670
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

Finale:

1-Simona Halep (Romania) beat se-Elena Rybakina (Kazakhstan)  3-6 6-3 7-6(5)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete