Epski finale Roland Garrosa: Šarapova od 'krave na ledu' do kraljice peska!

07.06.2014
PARIZ, FRANCIJA - Pa naj še kdo reče, da ženski tenis ne more biti zanimiv. V finalu letošnjega Roland Garrosa smo videli epsko bitko med Marijo Šarapovo in Simono Halep, po več kot 3 urah izjemnega tenisa pa je drugo lovoriko v Parizu vzela ruska lepotica.

Kakšen tenis, kakšna bitka in to v ženskem finalnem obračunu, ki je bil eden najboljših v zgodovini turnirjev za Grand Slam. Sedmopostavljena Marija Šarapova je za finale prihranila poslastico in premagala Romunko Simono Halep, ki je v zadnji dan tekmovanja prišla brez oddanega niza.

Epski obračun je tako s 6-4, 6-7(5), 6-4 pripadel 27-letni Rusinji, ki je pred časom izjavila, da se na pesku počuti kot krava ledu. Ja, sedaj je po drugi zmagi v Parizu (prvič je slavila pred dvema letoma) postala kraljica peščene podlage. Roland Garros je edini turnir velike četverice, na katerem je Marija dvignila pokal dvakrat, na ostalih treh je bila najboljša po enkrat (Wimbledon 2004, OP ZDA 2006 in OP Avstralije 2008).

marija Šarapova je v zadnjih štirih letih na pariškem pesku dvakrat zmagala, igrala eno finale in polfinale. Impresivno s strani Rusinje.

marija Šarapova je v zadnjih štirih letih na pariškem pesku dvakrat zmagala, igrala eno finale in polfinale. Impresivno s strani Rusinje.

Serijo uspehov v francoski prestolnici je Rusinja najavila že s polfinalom 2011, za tem je končno osvojila še zadnjega iz serije Grand Slamov, lani pa končala v finalu, kjer je bila boljša od nje Serena Williams.

''To je bil najtežji finale Grand Slamov kar sem jih odigrala, bilo pa jih je devet'', je najprej izjavila Marija na stadionu Philippe Chatrier, ki je v finalu igrala z višje postavljeno Romunko, le ta pa bo še naprej pred njo na WTA lestvici, v ponedeljek se bo zavihtela na karierno 3. mesto, takoj za Sereno in Kitajko Lijevo. ''Pred sedmimi leti si zares ne bi mislila, da bom v Parizu najprej osvojila drugi grand slam, na ostalih turinirjih imam le enega. To so moje sanje. V tem trenutku so me povsem prevzela čustva, zato res ne vem, kaj bi lahko še povedala. Na tribunah je bilo veliko Romunov, več od Rusov, ki so sicer navijali, a precej bolj tiho."

Za razliko od Halepove, ki ni oddala niza do finala, je Šarapova zadnje tri obračune dobila z muko, po nizu zaostanka, vendar  v niti enem ni tako silovito udarjala in kričala kot danes. Tokrat je dobila uvodni niz, ki je že najavil vrhunsko borbo, potem pa se je Romunka v drugem vrnila, čeprav z veliko težavo. Dvakrat je že servirala za niz (5-4, 6-5), pa je morala vse skupaj potrditi v dramatičnem tajbrejku, v katerem je preobrnila 3-5 v 7-5. Uspelo ji je amortizirati silne udarce, ki jih je producirala Šarapova, še posebej po neumornem teku iz ene na drugo stran. V odločilnem nizu je bila romunska teniška zvezdnica dvakrat v zaostanku, ko pa ji je Šarapova še tretjič vzela začetni udarec, povratka ni bilo več. Zadnja igra je bila sploh edina, ki ni bila dramatična in jo je Marija z dobrim serviranjem gladko dobila. Ja, najboljše je kraljica peska prihranila za konec.

"To je bil moj debi v finalih Grand Slamov. V tem trenutku je zelo težko, a si jih želim še več. Ta je bil poseben in se mi bo vtisnil v spomin za vse življenje. Marija si velika prvakinja in si zaslužiš ta naslov, želim ti vse najlepše in srečo v življenju. Za mano je neverjeten turnir, še posebej pa sem vesela sijajne podpore s tribun, zato bi se rada zahvalila vsem Romunom, tako tistim, ki so me spremljali doma, kot tudi vam, ki ste me bodrili s tribun,'' je povedala Halepova, ki je bila po 34-letih prva Romunka v finalu velike četverice. 

Čeprav je izgubila, je Simona Halep odigrala veliko tekmo. V debiju finalov na Grand Slamih je bila za las prekratka, a poskrbela za epski obračun.

Čeprav je izgubila, je Simona Halep odigrala veliko tekmo. V debiju finalov na Grand Slamih je bila za las prekratka, a poskrbela za epski obračun.

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 25.05.2014 - 08.06.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € TBD
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


Finale:

7-Maria Sharapova (Russia) beat 4-Simona Halep (Romania) 6-4 6-7(5) 6-4

          

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete