Eva Zagorac v Velenju izgubila 'dobljeni' finale

24.05.2015
VELENJE, SLOVENIJA - 19-letna Eva Zagorac se je na domačem ITF turnirju v Velenju znašla v imenitni priložnosti, da prvič v karieri poseže po naslovu na članskih turnirjih, a ji žal ni zneslo.

Eva Zagorac, članica ŽTK Maribora, je na 10,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v Velenju prvič v karieri prišla v polfinale in nato še v veliki finale, kjer je seveda poskušala osvojiti prvenec na članskih turnirjih.

Najstnica je bila v imenitni priložnosti, saj je imela kontrolo nad finalom. V žepu je imela niz in brejk prednosti v drugem (5-3), na koncu pa izgubila s 6-4, 5-7 in 2-6, gledano rezultat iz njene perspektive. 

1,090. igralka sveta je v Velenju nastpila kot povabljenka in razveselila organizatorje z odličnimi nastopi. Še posebej je navdušila v soboto, ko je izločila v polfinalu 2. nosilko, kar nekako pa se je ''ustrašila'' zmagoslavja. Prvi finalni nastop si bo kljub porazu zapomnila za vse življenje. Žal je nekoliko izkušenejša 22-letna Italijanka Stefania Rubini prišla v stik v zadnjem trenutku in kot 536. igralka sveta dvignila lovoriko v Velenju in nasledilo lanskoletno zmagovalko, Konjičanko Tamaro Zidanšek. Obračun je postregel z 18 brejki, Rubinijeva je prišla do prvenca na ITF turnirjih.

Turnir v Velenju je bil prvi v seriji slovenske turneje pod nazivom ITF Petrol turneja.

 

Velenje Open 2015
Kraj: Velenje (SLO)
Datum: 18.05.2015 - 24.05.2015
Kategorija: ITF
Nagradni sklad: $10,000
Podlaga: Pesek


Finale:

Stefania RUBINI (ITA) 4-6 7-5 6-2 Eva ZAGORAC (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete