Federer zapustil Roland Garros, Medvedjev vse bližje številki 1 na ATP lestvici

07.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - V četrfinalu ključni dvoboj za Medvedjeva, čaka ga obračun s Cicipasom.

Roger Federer je po zmagi v 3. krogu OP Francije sporočil, da ne bo nadaljeval s turnirjem. V četrtfinale se je tako že uvrstil Matteo Berrettini.

''Po posvetu z ekipo sem se odločil, da ne bom nadaljeval s turnirjiem v Parizu. Po dveh operacijah kolena in skoraj enoletnemu okrevanju je pomembno, da poslušam svoje telo in se ne preobremenim preveč. Ne bom tvegal, vračam se z manjšimi koraki'', je sporočil Federer, kimbo avgusta praznoval 40 let. 

Zmagovalec OP Francije 2009 je dobil tri dvoboje, organizatorji pa so razumeli njegovo odločitev. V sporočilu so objavili, da je Roger letos v Parizu odigral tri kvalitetne obračune, veseli so bili njegovega ponovnega nastopa in mu želijo vso srečo v nadaljevanju sezone. Švicar se bo sedaj začel pripravljati na travnati del sezone, vrhunec bo seveda Wimbledon.


Poleg velike trojke Federer - Nadal - Đokovič, je v središču pozornosti letos tudi Daniil Medvedjev. Rus do letošnjega nastopa nikdar ni dobil dvoboja na OP Francije, na vseh štirih nastopih je izpadel v 1. krogu, a želja po zavzetju 1. mesta je tokrat velika in Medvedjev je vse bližje velikemu cilju. Če se je še lani šalil, da upa na vsaj en dobljen obračun na peščenem grand slamu, so apetitti letos precej višji. Imeti priložnost, da na vrhu ATP lestvice zamenjaš Đokoviča, pač ni vsak dan. 

Medvedjev, ki je 2. nosilec, si je že priigral četrfinale po zmagi v 4. krogu nad Cristianom Garinom, v katerem se bo srečal s Stefanosom Cicipasom, le ta pa bo verjetno največja ovira na poti do 1. mesta ATP lestvice. Ni dvoma, če dvigne pokal mušketirjev bo ''enka'',  a ne samo to. V kolikor Đokovič izpade pred finalom, mu zadostuje že nastop na zadnji dan tekmovanja. Glede na to, da je Srb v isti polovici žreba kot Nadal, se to zdi povsem mogoče. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete