Ferrer briljira v Valencii, v finalu ga čaka Južni!

26.10.2013
David Ferrer je tudi letos izjemno odigral turnir v Valencii. 31-letni Španec se je brez težav prebil do finala, kjer ga čaka Rus Mikhail Južni. Finalista sta se med seboj do sedaj pomerila sedemkrat, štirikrat se je zmage veselil Južni!

Ferrer v Valencii lovi že svoj četrto zmago, na poti do lovorike pa mu stoji samo še Rus Mikhail Južni. Španec je skozi celoten turnir kazal izjemno igro in se kljub izjemno težkemu razporedu (Monfils, Benneteau, Janowicz, Almagro) brez težav prebil v finale. Po Halleju (Federer-Južni) in Newportu (Hewitt-Mahut) bomo spremljali že tretje letošnje finale, kjer se bosta v finalu udarila igralca, ki sta stara nad 30 let. 

Ferrer je po četrtfinalni zmagi, ko mu je doslej kot edini na turnirju nekaj težav uspel povzročiti poljski orjak Jerzy Janowicz, v polfinalu svoje delo ponovno opravil z odliko. Ferrer, ki stanuje ravno v Valencii, je v polfinalu 6-3 in 6-2 opravil s rojakom Nicolasom Almagrom. Almagro je tako podaljšal svoj katastrofalen niz proti starejšemu rojaku, saj v štirinajstih poizkusih še ni uspel premagati Ferrerja (14-0). 

V drugem polfinalu sta se med seboj udarila dva Rusa, Dimitrij Tursunov in Mikhail Južni. Po uri in 15 minutah igre se je zmage veselil Južni, ki bo v jutrišnem finalu iskal jubilejno deseto zmago na ATP turnirjih. "Danes sem zelo dobro serviral in vesel sem, da bom ponovno zaigral v finalu" je po polfinalnem dvoboju povedal Južni, ki bo po letu 2009 ponovno zaigral v finalu Valencije.

____________________________________________________________________________________

 

Valencia Open 500
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2013 - 27.10.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 1,496,095
http://www.valenciaopen500.com/


Polfinale:

1-David Ferrer (Spain) beat 3-Nicolas Almagro (Spain) 6-2 6-3
Mikhail Youzhny (Russia) beat Dmitry Tursunov (Russia) 6-2 6-4 

______________________________________________________________________________________

foto: atpworldtour.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete