Ferrer uspešno začel pot k ubranitvni naslova v Valencii!

24.10.2013
David Ferrer ne slovi ravno po svoji igri na trdih podlagah, vseeno pa na turnirju v Valencii vsako leto igra naravnost izvrstno. Do sedaj je izkušeni Španec že trikrat osvojil omenjeni turnir, tudi letos pa suvereno začenja svojo pot do ubranitve naslova.

V prvem krogu je Španca čakal izjemno neugoden nasprotnik, saj se je pomeril z Francozom Gaelom Monfilsom, ki je ob dobrem dnevu sposoben "ponagajati" prav vsakemu favoritu. Muhasti Francoz igra zelo spremenljivo, pred dvema tednoma je v Šanghaju izločil velikega Rogerja Federerja, odlično pa se je boril tudi v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu Novaku Djokoviču, saj mu je uspel odvzeti niz.

Monfils je v zadnjih dveh tednih ponovno padel v formi, saj je tako na Dunaju, kjer je izpadel proti Kanadčanu Pospišilu, kot tudi v Valencii svojo pot zaključil v prvem krogu. Ferrer je Francoza ugnal z gladkih 6-3 in 6-2 in tako v Valencii dosegel že svojo šestindvajseto zmago ob le petih porazih (26-5).

V naslednji krog je napredoval tudi ameriški bombarder John Isner, ki je v dveh podaljšanih igrah s 7-6(4) in 7-6(2) ugnal Latvijca Ernesta Gulbisa. Isner v zadnjem času ne beleži več tako dobrih rezultatov kot jih je dosegal na domačih tleh, kjer je letos že osvojil dva ATP turnirja (Hosuton,Atlanta), vseeno pa je lahko ob dobrem dnevu izjemno neugoden nasprotnik za prav vsakega igralca. Ameriškega velikana v naslednjem krogu čaka Francoz Jeremy Chardy, ki je v prvem krogu ugnal Nemca Floriana Mayerja s 4-6, 7-5, 6-3.

Izjemno zanimiv je bil tudi vsenemški obračun med  Philippom Kohlschreiberjem in Tommyem Hassom, kjer je daljši konec potegnil mlajši Kohlschreiber, ki je na koncu slavil v treh nizih s 3-6, 6-3, 6-3. Kohlschreiberja v naslednjem krogu čaka Rus Mikhail Južni, ki je v prvem krogu napredoval po tem, ko je Bernard Tomič dvoboj v tretjem nizu zaradi poškodbe predal. 

 

Valencia Open 500
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2013 - 27.10.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 1,496,095
http://www.valenciaopen500.com/


2.krog:

Dmitry Tursunov (Russia) beat Roberto Bautista (Spain) 6-2 7-6(3)
7-Fabio Fognini (Italy) beat Marcel Granollers (Spain) 6-3 6-2

1.krog:

Philipp Kohlschreiber (Germany) beat 2-Tommy Haas (Germany) 3-6 6-3 6-3
1-David Ferrer (Spain) beat Gael Monfils (France) 6-3 6-2
Jarkko Nieminen (Finland) beat Benoit Paire (France) 6-3 6-3
4-John Isner (U.S.) beat Ernests Gulbis (Latvia) 7-6(4) 7-6(2)
Jeremy Chardy (France) beat Florian Mayer (Germany) 4-6 7-5 6-3      

______________________________________________________________________________________

foto: atpworldtour.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete