Ferrer ponovno blesti v Valencii, Chardy presenetil Isnerja!

25.10.2013
Španec David Ferrer nadaljuje z izvrstnimi predstavami v Valencii. V drugem krogu je Španec brez težav opravil s Francozom Julienom Benneteaujem!

Ferrer v Valencii nastopa kot prvi nosilec, vsaj zaenkrat pa status favorita tudi upravičuje. Španec je po tem, ko mu letos na trdih podlagah igra nikakor ni stekla, v zadnjih dveh tednih očitno ponovno dobil tisti pravi občutek za igro. Dvig forme je 31-letni Španec pokazal že v Stockholmu, kjer je moral premoč priznati šele v finalu proti "baby Federerju" Grigorju Dimitrovu, svoje najboljše predstave na trdi podlagi pa je očitno prihranil za konec sezone.

V drugem krogu je nasproti izkušenega Španca stal še en veteran Francoz Julien Benneteau, ki pa je bil proti razigranemu Ferrerju tokrat brez kakršnih koli možnosti za presenečenje. Ferrer je Francozu dopustil vsega tri igre, tako da se je po le nekaj več kot uri igre zanesljivo uvrstil v četrtfinale, kjer pa Španca čaka izjemno neugoden nasprotnik, saj mu bo nasproti stal poljski orjak Jerzy Janowicz. 22-letni Poljak je svoje delo v osmini finala opravil po pričakovanjih, s 6-2 in 7-5 je opravil s Portugalcem Joaom Souso. Janowicz je za zmago odserviral 13 asov in dobil 76% točk na svoj začetni udarec. 

Za manjše presenečenje je poskrbel Francoz Jeremy Chardy, ki je v osmini finala izločil Američana Johna Isnerja s 7-6(7) in 6-3. Francoz je serviral odlično in na koncu zadel celo več asov od Isnerja (17-12). Chardy ima navkljub zmagi letos še zmeraj negativen seštevek zmag in porazov (22-23). Izkušeni Francoz se bo v naslednjhem krogu udaril s Rusom Dmitrjem Tursunovim.

____________________________________________________________________________________

Valencia Open 500
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2013 - 27.10.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 1,496,095
http://www.valenciaopen500.com/


2.krog:

3-Nicolas Almagro (Spain) beat Michal Przysiezny (Poland) 6-4 7-5
1-David Ferrer (Spain) beat Julien Benneteau (France) 6-2 6-1
Mikhail Youzhny (Russia) beat Philipp Kohlschreiber (Germany) 6-4 6-3
5-Jerzy Janowicz (Poland) beat Joao Sousa (Portugal) 6-2 7-5
Jeremy Chardy (France) beat 4-John Isner (U.S.) 7-6(7) 6-3
Jarkko Nieminen (Finland) beat Alejandro Falla (Colombia) 6-2 6-3    

______________________________________________________________________________________

foto: atpworldtour.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete