Finale pokala Davis: Ferrer po epski bitki popeljal Špance v vodstvo 2-0!

02.12.2011
SEVILLA, ŠPANIJA - Le še ena točka loči Španijo od naslova prvaka v najstarejšem moštvenem tekmovanju na svetu - pokalu Davis. Nadalu lahka zmaga proti Monacu, Ferrer pa je zrušil Juana Martina del Potra.

V finalu pokala Davis se merita reprezentanci Španije in Argentine, po prvem dnevu pa so si domačini in štirikratni prvaki Španci priigrali vodstvo 2-0.

Španija je z vso silo krenila k zmagi v pokalu Davis, tretji v zadnjih štirih letih. Bolj natančno - prvi korak je naredil Rafael Nadal, drugega pa David Ferrer. ''Furija'' tako za peti naslov potrebuje le še eno točko, priložnost za to pa bo že v soboto, ko bo na sporedu tekma dvojic.

V prvem dvoboju velikega finala, ki se igra na olimpijskem stadionu v Sevilli, je najboljši španski tenisač počistil s Juanom Monacom. Za prvo točko Špancev je porabil 2 uri in 26 minut, izgubil pa je le 4 igre; 6-1, 6-1, 6-2.

Ni bilo za pričakovati, da bo Monaco prišel do zmage proti peščenemu kralju, ki v Južnoameričanu ni imel dostojnega nasprotnika. Rafa do danes sploh še ni izgubil dvoboja v Davisovem pokalu, ko govorimo o peščeni podlagi, proti Monacu pa je bila njegova 15. zaporedna.

V Sevilli vlada izjemno vzdušje na finalu pokala Davis med Španijo in Argentino

V Sevilli vlada izjemno vzdušje na finalu pokala Davis med Španijo in Argentino

Za razliko od tega dvoboja, se je v drugem odvijala prava drama, ki jo je uspešno zaključil David Ferrer po 4 urah in 40 minutah epske bitke z najboljšim Argentincem Juanom Martinom del Potrom; 6-2, 6-7, 3-6, 6-4 in 6-3.

Treba je poudariti in posebej pohvaliti gledalce oz. navijače, ki so pripravili fenomenalno atmosfero, prednjačili pa so Argentinci, ki so v Španijo prišli v velikem številu. Če je verjetno kdo slišal le glas iz olimpijskega stadiona in ni vedel, da se igra tenis, je 100% pomislil, da se odvija nogometna tekma. Seveda tudi tenis ob takšnem navijanju izgleda veliko bolje, ne glede na to, da so bili na terenu vrhusnki tenisači.

Nadal & Co. so le še točko oddaljeni od 5. zvezdice. V Davisovem pokalu so slavili že leta 2000, 2004, 2008 in 2009

Nadal & Co. so le še točko oddaljeni od 5. zvezdice. V Davisovem pokalu so slavili že leta 2000, 2004, 2008 in 2009

 

Davisov pokal - Finale

ŠPANIJA - ARGENTINA 2-0

Datum: 02 Dec - 04 Dec 2011
Kraj: Olympic Stadium, Sevilla, Španija
Podlaga: Pesek


R Nadal defeats J Monaco 61 61 62
D Ferrer defeats JM del Potro 62 67 36 64 63

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete