Srbi in Francozi so se vrnili med žive po igri dvojic!

17.09.2011
V polfinalu svetovne skupine Davisovega pokala, sta reprezentanci Srbije in Francije znižali izid na 1-2 potem, ko sta obe ikipi dobili dvoboj dvojic.

Pojdimo najprej v Cordobo, kjer se merijo Španci in Francozi. Po včerajšnjem debaklu 'petelinov', ko so v dveh obračunih v posamični konkurenci prišli le do 10 osvojenih iger, so danes vrnili z enako mero. V igri dvojic sta Michael Llodra in Jo-Wilfired Tsonga premagala Feliciana Lopeza in Fernanda Verdasca kar s 6-1, 6-2 in 6-0.

''Če boste vi nas tepli, vas bomo mi nazaj''. Tako nekako so odreagirali v reprezentanci Francije potem, ko jim je včeraj v šestih nizih uspelo dobiti le 10 iger. Le dan kasneje, ko so se soočali s katastrofo in rezultatom 0-3, sta Llodra in Tsonga zlahka premagala navezo Lopez/Verdasco.

Francozi so tako spet v igri za veliki finale, ki bo v začetku decembra toda...jutri jih ob 12. uri verjetno takoj čaka Rafael Nadal. 25-letni Rafa bi se uradno moral pomeriti z Gillesom Simonom, a povsem realno bo, če bo namesto njega zaigral Jo-Wilfried Tsonga, ki je v petek počival. No, morda bi imeli Francozi več možnosti, če se jim pred dvobojem ne bi poškodoval Gael Monfils, a to je sedaj preteklost. Če bi slučajno kdo jutri presenetil Nadala, v kar je malo verjetno, bi o zmagovalcu odločala tekma med Davidom Ferrerjem in Richardom Gasquetom, kjer bi bila 'furija' spet v prednosti tako, da bi bilo vse razen finala Špancev, prvovrstna senzacija.

Tsonga in Llodra sta deklasirala Španca Lopeza in Verdasca

Tsonga in Llodra sta deklasirala Španca Lopeza in Verdasca

V Beogradu so se med žive vrnili tudi Srbi, ki so včeraj izgubili oba posamična obračuna. Dvojica Zimonjić/Troicki je s 7-6, 6-4 in 6-2 premagala navezo Chela/Monaco in Srbi morajo jutri dobiti oba posamična dvoboja za drugi zaporedni finale v pokalu Davis, kjer tudi branijo naslov.

Sedaj je veliko vprašanje ali bo Novak Djoković jutri pripravljen za tekmo. Brez njega imajo 'orli' le malo možnosti za uspeh, vsaj po videnem sodeč, saj sta bila David Nalbandian in Juan Martin del Potro v petek premočna. Kapetana imata čas za spremembe vse do ene ure pred začetkom obračunov, domači navijači pa seveda z nestrpnostjo pričakujejo prihod na teren njihovega junaka (N.Djoković), ki bi jutri ob 14. uri s svojim nastopom sprožil val evforije in tekmo morda pripeljal do zadnjega obračuna.

 

DAVISOV POKAL-POLFINALE

Svetovna skupina:

ARGENTINA - SRBIJA 2-1
Kraj: Beograjska Arena, Beograd, SRB (trda-dvorana)

David Nalbandian (ARG) d. Viktor Troicki (SRB) 64 46 62 63
Juan Martin del Potro (ARG) d. Janko Tipsarevic (SRB) 75 63 64
Viktor Troicki/Nenad Zimonjic (SRB) d Juan Ignacio Chela/Juan Monaco (ARG) 76 64 62
Viktor Troicki (SRB) v Juan Martin del Potro (ARG)
Janko Tipsarevic (SRB) v David Nalbandian (ARG)

ŠPANIJA - FRANCIJA 2-1
Kraj: Plaza de Toros de los Califas, Cordoba, ŠPA (pesek)

Rafael Nadal (ESP) d. Richard Gasquet (FRA) 63 60 61
David Ferrer (ESP) d. Gilles Simon (FRA) 61 64 61
 Michael Llodra/Jo-Wilfried Tsonga (FRA) d Feliciano Lopez/Fernando Verdasco (ESP) 61 62 60
Rafael Nadal (ESP) v Gilles Simon (FRA)
David Ferrer (ESP) v Richard Gasquet (FRA)
 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete