Finalni triler Charlestona v roke Nemki Kerberjevi

13.04.2015
CHARLESTON, ZDA - Nemška teniška igraka Angelique Kerber je zmagovalka letošnjega WTA Premier turnirja v Charlestonu, ki se kot edini v letu igra na zelenem pesku.

Angelique Kerber je kot 5. nosilka v finalu Charlestona nadoknadila zaostanek v 3. nizu (1-4) proti Madison Keys ter slavila s 6-2, 4-6 in 7-5.

Kerberjeva je izenačila najboljši dosežek v karieri, naslov na turnirjih serije WTA Premier.

Nemka je začela sezono v top10, po odličnem začetku leta (januar) pa ji v nadaljevanju ni šlo vse po načrtih. Izgubila je zadnjih šest dvobojev od osmih in padla na 16. mesto računalniške lestvice, tudi v Charlestonu pa je bila na poti poraza že v 1. krogu, ko je v 3. nizu proti Rodini zaostajala za brejk. Rešitev je pomenila tudi samozavest. Vse do finala ni več izgubila niza, na poti pa izločila tudi branilko naslova Andreo Petkovic. 

Finale je bil še ena velika bitka za Kerberjevo. Potem, ko je dobila uvodni niz, je vzhajajoča teniška zvezdnica iz ZDA Madison Keys izenačila in izsilila odločilni del, še več, Američanka je v tretjem povedla 4-1. Nemka je iztisnila še zadnje atome moči, uspela preobrniti izid in na koncu slaviti. 

Madison Keys je bila absolutno bolj agresivna, zadela je kar 49 vinerjev (Kerber 17), a razlika med napakami in zmagovitimi udarci je bila na strani Nemke. Američanka je vpisala 57 napak, to pa je bilo absolutno preveč za morebitni uspeh, ne glede na to, da je bila zelo blizu. 

Madison Keys je veliko upanje ameriškega tenisa

Madison Keys je veliko upanje ameriškega tenisa

''Neverjetno'', je začela novopečena zmagovalka Charlestona. ''Zmagati po tako napornem tednu je res nekaj izjemnega. Lani sem bila v štirih finalih, pa vedno izgubila, prav zato sem toliko bolj srečna, da sem tokrat zmagala'', je pojasnila Kerberjeva, ki ima sedaj v karieri 4 WTA naslove.

Finalistka Madison Keys je pred tem tednom pokazala svojo moč na hitrih podlagah, sedaj pa je jasno, da zna še kako vihteti lopar tudi na pesku. 

 

Family Circle Cup
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Charleston, ZDA
Datum: 06.04.2015-12.04.2015
Žreb: S-64 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 731,000
http://www.familycirclecup.com/


Finale:

5-Angelique Kerber (Germany) beat 7-Madison Keys (U.S.) 6-2 4-6 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete