Piškova zadela 52 vinerjev, a Birmingham je osvojila Kerberjeva

21.06.2015
BIRMINGHAM, V.B. - Nemka Angelique Kerber je potrebovala več kot dve uri, da je v finalu WTA Premier turnirja v Birminghamu zlomila Čehinjo Karolino Pliškovo ter prvič dvignila pokal na turnirjih s travnato podlago.

Karoline Pliškova je parala živce Angeliqui Kerber v finalu močnega WTA turnirja v Birminghamu.

Najprej je ubranila štiri žogice za niz pri 3-5 v 1. nizu, nato pa ga je po tajbrejku celo dobila. V 2. nizu je češka tenisačica s hitrim brejkom povedla, navkljub povratku Kerberjeve in izenačenju v nizih, pa je Pliškova v 3. nizu spet poskrbela za dramo. Pri 3-5 je nanizala tri zaporedne igre, prešla v vodstvo 6-5, v podaljšani igri pa je Nemka dobila zadnje tri toče za končen izid 6-7(5), 6-3, 7-6(4).

Pliškova je v dvoboju poskrbela za večje številke, ob 52 vinerjih je naredila 42 napak (+10), Kerberjeva pa je imela boljše razmerje, 34 vinerjev in samo 14 napak (+20).

''Angie je igrala neverjetno. Dala sem vse od sebe, zato niti nisem preveč razočarana'', je povedala Pliškova po finalu. ''Vsi smo videli, kako igra na travi. Zdelo se mi je, da je povsod, vedno je bila na žogi. Ja, težko je igrati proti levičarkam, njeni flat udarci so zelo neugodni''.

Kerber: ''Karoline je odlična tenisačica. V najbolj kritičnih trenutkih servira najbolje, žogice pa ji letijo tik ob črtah. V pomembnih trenutkih 1. niza nisem imela možnosti. Borila sem se točko po točko in na koncu izborila zmago'', pa je povedala zmagovalka in dodala, da bo po zmagi verjetno odšla na pizzo.

27-letna Angelique Kerber je letos osvojila že tretji turnir serije WTA Premier, boljša od nje je le Serena Williams, ki ima ob enem turnirju serije WTA Premier tudi oba grand slama. Vpisala je 5. karierno lovoriko. Na drugi strani je štiri leta mlajša Karolina Pliškova lovila top10, a bo na ta uspeh morala še malo počakati. 12. tenisačica sveta ostaja pri štirih naslovih v karieri

 

AEGON Classic
Datum: 15.06.2015 - 21.06.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $665,900
Podlaga: Trava
http://www.lta.org.uk/major-events/aegon-classic-birmingham/


Finale:

4-Angelique Kerber (Germany) beat 6-Karolina Pliskova (Czech Republic) 6-7(5) 6-3 7-6(4)         

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete