FOTO! Agnieszka Radwanska osvojila Carlsbad, Katarina Srebotnik do 28. naslova!

08.08.2011
Carlsbad, ZDA - Poljakinja Agnieszka Radwanska je v Carlsbadu osvojila svojo 5. WTA lovoriko, Katarina Srebotnik pa je prišla v igri dvojic že do 27. naslova v karieri!

Agnieszka Radwanska je v finalu premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:3, 6:4 in ji tako preprečila osvojitev dveh turnirjev zapored, saj je Vera pred tem osvojila Baku. Agnieszka je prevladovala z vsestransko igro in s tem silila Rusinjo k napakam. Za Poljakinjo je to 1. osvojeni turnir po letu 2008!

"Igrala sem zelo dobro. Resnično sem si želela osvojiti ta turnir, zato sem bila povsem osredotočena že od samega začetka," je dejala srečna Agnieszka Radwanska.

Radwanska je slavila kljub temu, da je imela skozi ves turnir probleme z živcem v desni rami in ni mogla servirati na polno. V finalu je nasprotnica imela samo 2 brejk priložnosti, ki pa jih ni izkoristila.

"Bila sem zelo presenečena, ker nisem izgubila niti enega servisa, to je kar impresivno"!

"Njen servis mi ni povzročal veliko težav, a je bil povsem drugačen kot pri zadnjih 2 nasprotnicah. Nisem našla pravega ritma pri vračanju žogice in tako nisem dovolj pritiskala njen servis. Ona je igrala dobro in ni delala veliko napak. Sama sem bila malo utrujena in sem ji dopustila, da mi je vsilila svojo igro" je rekla Vera Zvonarjova, ki je dosegla več zmagovitih udarcev(25/17) in naredila tudi več nevsiljenih napak(28/15)!

Agnieszka Radwanska je osvojila 111.000$, na WTA lestvici pa je napredovala na 12. mesto!


Katarina Srebotnik pa nadaljuje z osvajanjem turnirjev v igri dvojic. S partnerico Kveto Peschke je premagala vse nasprotnice in se veselila že 28. lovorike v karieri. Zmagovalki sta imeli v finalu lahko delo in v manj kot uri opravili z američankami!

 

Mercury Insurance Open
Kraj: Carlsbad, ZDA
30. julij - 7. avgust 2011
Kategorija: WTA Premier
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 721.000$


Finale:

(3) Agnieszka Radwanska (POL) d. (1) Vera Zvonareva (RUS) 63 64

Finale-dvojice:

1) Peschke/Srebotnik (CZE/SLO) d. Kops-Jones/Spears (USA/USA) 60 62

 

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete