"Glavni sodniki so izgubili svojo vlogo," se nad novimi pravili jezi Rafael Nadal!

11.03.2013
Čeprav je svet igralcev na ATP turneji lani (OP ZDA) potrdil pravilo, ki kaznuje igralce, ki porabijo več kot 25 sekund pred začetkom točke med igro, Rafael Nadal temu močno nasprotuje!

INDIAN WELLS, ZDA - Predstavnik igralskega sveta Kevin Anderson meni, da je pravilo dobro, a priznava, da ga je včasih težko upoševati zaradi različnih okoliščin, ko se naprimer igra izredno dolga točka, ali če pobiralci žogic niso dovolj hitri itd. . V takih primerih bi morali biti dovolj "fair" za vse udeležence. Nekateri igralci menijo, da se je pravilo sčasoma razvodenilo, saj je zelo redko prišlo do sankcij in to se je začelo izkoriščati. Nekateri se striktno držijo pravila, nekateri pa ne, Vse skupaj je še vedno v procesu napredovanja.

Rafael Nadal slovi kot igralec, ki velikokrat krši pravilo, a pravi da je v dvoboju proti Ryanu Harrisonu v Indian Wellsu pospešil izvajanje točke, saj je "nekdo zelo pameten" postavil pravilo, ki je zanj katastrofalno.

"V Indian Wellsu, kjer je suho in ni veliko vlage to ni tako pomembno, a je katastrofalno v Sao Paulu, Acapulcu ali Čilu. Pravilo ni dobro. Najprej zato, ker je proti velikim točkam v tenisu. Če pogledate najboljše točke ob koncu sezone, tam ni nikoli asov in zelo kratkih točk. Vedno so izbrane točke z veliko izmenjavami in neverjetnimi zaključki. Po takšni točki naj bi bil v 25 sekundah pripravljen na novo, ki naj bi bila ponovno atraktivna, a to ne gre. Pravilo je proti dobremu tenisu," je rekel Nadal.

Španec je še dodal :

"Ob vseh pravilih in sokoljem očesu, so glavni sodniki izgubili svoj pomen. Ničesar več ne analizirajo in ne razsojajo pri nejasnih situacijah. Poglejte si 3. niz, ko sva igrala z Djokovičem na OP ZDA 2011 in mi povejte ali je bila publika navdušena nad igro ali ne ter, ali se lahko ponovi kaj takega z novim pravilom, prosim"!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete